Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

10 GREȘELI PE CARE LE FACI LA LOCUL DE MUNCĂ

1,079 views

Published on

Ce ai făcut astăzi la locul de muncă e ceea ce poți tu cel mai bine să faci atât pentru companie, cât și pentru tine? Gândește-te câteva minute pentru a pune lucrurile în perspectivă. S-ar putea să descoperi că faci câteva greșeli la locul de muncă. Ești pregătit să le descoperi?

Published in: Self Improvement
  • Login to see the comments

10 GREȘELI PE CARE LE FACI LA LOCUL DE MUNCĂ

  1. 1. 10 GREȘELI LA LOCUL DE MUNCĂ PE CARE LE FACI
  2. 2. 10 GREȘELI PE CARE LE FACI LA LOCUL DE MUNCĂ Ce ai făcut astăzi la locul de muncă e ceea ce poți tu cel mai bine să faci atât pentru companie, cât și pentru tine? Gândește-te câteva minute pentru a pune lucrurile în perspectivă. S-ar putea să descoperi că faci câteva greșeli la locul de muncă. Ești pregătit să le descoperi? 1. Nu înțelegi scopurile companiei 2. Să nu fii conștient de importanța rolului tău Fiecare dintre noi este responsabil să înțeleagă care este misiunea și scopurile companiei în care lucrăm. Chiar dacă ele nu sunt extrem de vizibile, asta nu te împiedică să le descoperi. Cu cât ești mai deconectat de scopurile organizației, cu atât vei fi mai orientat spre sarcină fără a vedea imaginea de ansamblu. Nu e destul să rezolvi o sarcină care ți-a fost dată; trebuie să rezolvi o sarcină fiind conștient de scopul din spatele acesteia. Întreabă-te: “Dacă astăzi aș fi concediat, compania mea ar avea de suferit?”. Fii sincer! Dacă răspunsul este “Nu”, atunci poate ar trebui să schimbi ceva. Fie nu excelezi în rolul tău, fie nu îți dai seama de importanța reală a rolului tău în organizație. Securitatea locului de muncă înseamnă să fii conștient de impactul pe care îl aduci la nivel de companie și să excelezi în ceea ce faci.
  3. 3. 3. Să nu ai un prieten la locul de muncă O serie de cercetări au arătat că angajații care au un prieten la locul de muncă sunt mai fericiți, mai pozitivi și mai probabili să rămână în organizație. Mai mult, unul din studii (vezi resursă) arată că persoanele care au un prieten bun la locul de muncă sunt de 10 ori mai implicați în munca pe care o fac. Nu toți suntem cei mai buni profesioniști sau cei mai de marcă. Unul din secretele unei performanțe bune la locul de muncă e să furi meserie de la eroii tăi din mediul profesional și să o integrezi în propria personalitate. Ce ar face Steve Jobs ca să fie mai productiv, cum se îmbracă și cum iau eroii tăi decizii? E importat ca acțiunile tale să te definească, iar pentru asta trebuie să te definești tu pe tine pentru a deveni cea mai bună versiune a ta. 4. Să nu fii tu la locul de muncă 5. Nu iei destule pauze Angajații care au posibilitatea să își aloce pauze când doresc, indiferent de momentul zilei, sunt mai implicați și alocă mai multe resurse pentru a-și termina treaba la timp. Un birou plin de angajați care lucrează peste program, fără pauze, îți va aduce profit pe termen scurt, dar pe termen lung vei face cunoștință cu efectele nefaste ale stresului prelungit. Uneori e bine să ai încredere în zicala “Pauzele scurte și dese, cheia marilor succese”.
  4. 4. Mulți oameni ne spun ce nu putem face și câteodată aceste vorbe devin propria voce care ne impune limite. Începe fiecare zi de lucru cu motto-ul că poți să faci tot ce ți-ai propus pe ziua respectivă. Fiecare zi trecută te pregătește să fii un mai bun profesionist mâine. Limitele potențialului tău se află în propria ta imaginație. 6. Greșeala de a-ți seta limite 7. Greșeala de a uita de client Așa cum s-ar putea să uiți care sunt scopurile companiei în care lucrezi, așa s-ar putea să uiți ceea ce compania livrează clienților. Când a fost ultima dată când te-ai gândit cum contribuie munca ta la fericirea clienților? Impactul sarcinilor tale în societate este foarte important. Alocă-ți timp să te gândești cum influențezi tu produsul care, într-un final, se va transforma într-o emoție pentru cineva. 8. Greșeala de a nu te pune în “papucii” șefilor tăi. În procesul nostru de diagnoză, în cadrul interviului, întrebăm frecvent angajații “Tu ce ai face dacă ai fi în locul șefului tău?”. Ipostaza aceasta le dă posibilitatea angajaților de a vedea imaginea de ansamblu a lucrurilor. De asemenea, pe tine te va ajuta să dezvolți un sentiment de importanță și proprietate asupra rezultatului muncii tale, ceea ce te va motiva să vrei să excelezi în ceea ce faci.
  5. 5. 9. Să iei feedback-urile personal Ți s-a întâmplat să consumi timp și energie mentală deoarece erai supărat/ă după un feedback? Atunci când ne confruntăm cu un conflict sau cu un feedback, uneori primul instinct e să ne apărăm și să contra-argumentăm. Încearcă să vezi intenția din spatele unui feedback și totodată esența acestuia. De asemenea, nu uita că un feedback profesionist se adresează comportamentului tău și nu propriei persoane. Uneori s-ar putea să nu fii de acord cu un feedback, însă întotdeauna poți extrage o concluzie care să te ajute să te dezvolți. O greșeală nu e un eșec. Greșeala e o inovație care așteaptă să se afirme. Nu tolera ca o greșeală să se repete de două ori. Transform-o într-o veritabilă oportunitate de învățare. Mai mult, nu lăsa greșelile să se transforme în catastrofe. Schimbă cursul acțiunii din mers, dacă vezi că aceasta ia o întorsătură nedorită. Mai mult, nu îți fie teamă să ceri ajutor atunci când situația te depășește. Fiecare dintre noi învățăm atât din greșelile noastre, cât și din greșelile altora. Îți recomandam un TedTalk pe această temă: https://youtu.be/3gv76eEFEgA Resursă: http://goo.gl/btd1Fs http://goo.gl/SZ1ihk 10. Greșeala să îți fie frică să greșești
  6. 6. Despre Azimut Happy Employees Ne-am propus un ideal pentru anii care vin în materie de fericire a angajaților: să transformăm dezvoltarea echipelor într-o știință. Vrem să promovăm în cadrul organizațiilor practici sanătoase prin care să aducem rezultate palpabile și prin care echipele să își atingă potențialul maxim. Credem că echipele eficiente produc bani, nu cheltuie. Din experiența noastră de 7 ani în domeniu, îți spunem că investiția în echipă este cea mai eficientă alegere a unui lider. Îți putem demonstra cum fiecare ban investit într-un astfel de program îți economisește alți minim doi. Date de contact: Telefon: +40773 81 28 60 Email: contact@happy-employees.eu Website: http://www.happy-employees.eu/

×