Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Slideshare test intolerance na hrano

17,655 views

Published on

Pogosti glavoboli, utrujenost, prekomerna telesna teža, kožne spremembe, napihnjenost in druge neprijetnosti so pogosto posledica intolerance na hrano:stanje, ko naše telo ne sprejema določenih živil.

Published in: Health & Medicine
 • D0WNL0AD FULL ▶ ▶ ▶ ▶ http://1lite.top/Zqr2H ◀ ◀ ◀ ◀
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • D0WNL0AD FULL ▶ ▶ ▶ ▶ http://1lite.top/Zqr2H ◀ ◀ ◀ ◀
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • D0WNL0AD FULL ▶ ▶ ▶ ▶ http://1lite.top/Zqr2H ◀ ◀ ◀ ◀
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Slideshare test intolerance na hrano

 1. 1. Intoleranca na hrano Ste postali že pravi prehranski detektiv?
 2. 2. IMUNOFIT Odkrivanje prehranskih intoleranc
 3. 3. Kaj je intoleranca na hrano? - Intoleranca na hrano je zapoznela prehranska alergija. - Nezdravljena intoleranca na hrano lahko dolgoročno povzroči številne zdravstvene težave.
 4. 4. Ko nam organizem reče NE! Hrana zagotovi našemu telesu hranila, ki nas ohranjajo pri zdravju. To ne drži za vsa živila, še posebno, če vsebujejo aditive, umetna barvila in ojačevalce okusov, če so bila pri predelavi uporabljena škropiva in pesticidi, ki škodijo organizmu. Dodatno živila izgubijo svojo hranilno vrednost še pri kuhanju. So pa živila, ki so zdrava in hranilna za večino ljudi, vendar negativno vplivajo na nekatere. Lahko spodbudijo imunske reakcije, ki imajo resne posledice na zdravju posameznika.
 5. 5. Ko nam organizem reče NE! Prehranske intolerance so pogosto sprožene pri ljudeh, ki imajo prepustno črevesno sluznico tankega črevesja. Dejavniki kot so prehrana, ki v telesu povzroči kisel pH ali jemanje antibiotikov lahko vodijo v izrazite spremembe v črevesnem okolju, kot so majhne vrzeli v črevesni sluznici. Ta pomembna pregrada med vsebino v črevesju in telesom preprečuje mikroskopsko majhnim delcem hrane, da zaidejo preko in da so prepoznani s strani imunskega sistema kot tujki. Kadar pa je črevesna sluznica poškodovana, prehranski delci zaidejo, kjer jih zazna imunski sistem.
 6. 6. Prehranska alergija ali intoleranca? Alergija na hrano  Reakcije se navadno pojavijo hitro, največ 2 uri po izpostavljenosti specifični hrani.  Reakcija preko IgE protiteles.  Simptomi so oteženo dihanje, kožni izpuščaji, otekline, izcedek iz nosu in anafilaktični sok. Simptomi so potencialno lahko življenjsko ogrožajoči. Intoleranca na hrano  Reakcije so navadno zakasnele in simptomi lahko nastanejo po več dneh.  Reakcija preko IgG protiteles.  Ljudje s prehranskimi intolerancami lahko izkusijo številne simptome, ki niso življenjsko ogrožajoči, vendar lahko občutno slabšajo njihovo zdravje.
 7. 7. Nastanek prehranske intolerance? Razlogov za nastanek prehranske intolerance je več. • Nezdrave prehranjevalne navade • Industrijska prehrana z aditivi • Enolična prehrana • Okoljski stres
 8. 8. Znaki intolerance na hrano? Prehranska intoleranca se kaže na različne načine. Največkrat preko: - kože (rdečica, izpuščaji) - prebavil (driska, zaprtost, vetrovi) - dihal (kašelj, zamašen nos, astma …) Možni znaki so tudi spremenjena presnova, splošna utrujenost in slabša imunska odpornost.
 9. 9. Hrana, ki vam ustreza Ljudje se razlikujemo. Tako po videzu, načinu življenja kot tudi v načinu presnavljanja hranil in dovzetnosti za povečano telesno težo in drugimi težavami, povezanimi s prehrano. Program IMUNOFIT omogoča načrtovanje novega prehranskega režima, s katerim razbremenite imunski sistem, zmanjšate prekomerno prepustnost črevesja in uravnovesite črevesno mikrofloro ter s tem odpravite simptome in zdravstvene težave, ki so posledica prehranskih intoleranc. Učinki diete so dokazani s številnimi znanstvenimi študijami.
 10. 10. Postopek Svoj vzorec krvi po prejetih navodilih oddate sami doma (odvzem kapilarne krvi iz prsta) ali v laboratoriju (odvzem venske krvi). Po enem tednu prejmete rezultate testiranja s prilagojenimi recepti in e- priročnikom s praktičnimi priporočili za uspešno vključitev rezultatov testa v vaše vsakodnevno življenje in prehranjevanje. Testiranju sledi trimesečna vodena prehranska terapija.
 11. 11. Postopek 1. NAROČILO: Naročite vam ustrezen program ImunoFIT. 2. ODDAJA VZORCA: Ob naročilu dobite podrobnejše informacije o odvzemu vzorca krvi. Če boste vzorec krvi oddali samostojno (iz prsta), vam na naslov pošljemo komplet za varni odvzem vzorca krvi. 3. PREJEM REZULTATOV: Po enem tednu prejmete rezultate testiranja, prilagojene recepte in e-priročnik za prehranjevanje pri intoleranci na hrano, ki vam bo v pomoč pri prilagajanju prehranskih navad ter sledenju izločitveni dieti. 4. SVETOVANJE in PREHRANSKA TERAPIJA: Po testiranju sledi trimesečni program izločevalne diete, ki ga po programu ImunoFIT vodi prehranska terapevtka.
 12. 12. Postopek 1. Odvzem vzorca krvi doma (iz prsta) ali v laboratoriju. 2. Izvedbo encimsko-imunskega testa v certificiranem laboratoriju. 3. Prilagojeni recepti in e-priročnik s praktičnimi napotki za izločitveno dieto. 4. Trimesečni vodeni program izločevalne diete. 5. Nadaljnje spremljanje, podpora in svetovanje.

×