Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Site monitorizare retail

1,640 views

Published on

O idee pe care am avut-o acum trei ani de zile si pe care vad acum ca vrea guvernul impreuna cu ANPC sa o puna in aplicare. http://www.mediafax.ro/social/sistem-de-monitorizare-a-preturilor-bunurilor-de-consum-lansat-anul-viitor-de-consiliul-concurentei-13654690

Published in: Retail
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Site monitorizare retail

 1. 1. Site monitorizare retail Site-ul de monitorizare a preturilor isi propune, printre altele: - transparenta pietei de retail - identificarea celor mai mici preturi de pe piata in diferite Magazine pentru acelasi Articol de Produs Food si Non food - analiza comparativa a diverselor Articole ale fiecarui Produs si Brand - date statistice de evolutie a preturilor pentru articole individuale - componenta si costul cosului de consum - magazinul limitrof recomandat pentru o lista de cumparaturi specifica - lansari de noi Articole, Produse, Branduri si Marci - harta Magazinelor si Retailerilor din Romania - tendinte de piata Food si Non food - strategii de promovare - opinii ale Cumparatorilor - promotii si discounturi
 2. 2. Etape constructie si dezvoltare site Faza I Denumire site: coompar, piataderetail, 9fix, multum, lista9, pelista, 99, cuoricepret, retailfmcg, fmcg, retail, efemsigi, punepret, pos, cosulzilnic, pretcupret, foodnonfood, pretios, Omnia, 999, Cumparare domeniu Gazduire site Creare tabele (Categoria, Produsul etc.) Stabilire continut – Arhitectura site Strangere date de baza (produse, retaileri, furnizori) Faza II Crearea Bazei de date Crearea structurii site-ului Automatizarea colectarii datelor Aplicatia mobila Faza III Lansarea si promovarea site-ului Inregistrarea Cumparatorilor Faza IV Contactarea Furnizorilor Incheierea de contracte de administrare pagini proprii si pagini Articole/Brand cu Furnizorii Contactarea Retailerilor Incheierea de contracte de administrare pagini proprii si pagini Magazine cu Retailerii Faza V Incheierea de contracte de promovare Articole/Brand cu Furnizorii Incheierea de contracte de furnizare preturi si oferte cu Retailerii Consolidarea continutului Sectiunea de stiri Newsletter - lunar: promotiile lunii (se bifeaza retailerul si locatia), tendinte si strategii, lansari de Produse, noi Magazine etc. Faza VI Mentenanta
 3. 3. Baza de date BD va avea trei dimensiuni principale: 1. Articolul Va fi identificat pe baza unui cod unic, respectiv Codul de Bare CB Fiecare articol va fi alocat unui singur Produs si unui singur Producator/Furnizor, respectiv Brand Estimare numar Articole: 20-25.000 (initial 500-1.000, minim 100) Estimare numar Producatori/Furnizori: 500-1.000 (initial 100) 2. Pretul Va fi alocat pe Articol si pe Magazin, dar si pe Ziua postarii lui Va fi doar in lei si sub forma numerica cu 2 zecimale Alocarea pe articol se va face pe unitate, nu pe pachet/bax/promotie 3. Magazinul Va fi alocat pe Retailer si pe Localitate Estimare numar Magazine: 1.500-2.000 (initial 100) Numar Retaileri: 11-12 Numar Localitati: 150-200 (initial 10) Estimare volum BD Preturi in primul an: Minim: 100 Articole x 100 Zile x 100 Magazine = 1.000.000 Date Mediu: 500 Articole x 200 Zile x 100 Magazine = 10.000.000 Date Maxim: 1.000 Articole x 300 Zile x 500 Magazine = 150.000.000 Date Estimare numar utilizatori in primul an: Utilizatori activi (care posteaza preturi)/luna: 100-500 (1-5/Magazin) Utilizatori pasivi (care cauta preturi)/luna: 10-50.000 (1-5.000/Localitate)
 4. 4. Articolul si Codul de Bare CB Data de baza este Articolul, respectiv codul de bare CB al Articolului Fiecarui Articol trebuie sa i se completeze urmatoarelor caracteristici (minimal): - Clasa din care face parte articolul: Food sau Non food - Categoria din care face parte articolul: de ex. Lactate, Igiena personala - Produsul: de ex. Iaurt, Sapun - Tipul Produsului: 4,1% grasime (Iaurt), Crema (Sapun) - Brandul Articolului: de ex. Danone, Dove - Marca Brandului: de ex. Activia Natur (Danone), Beauty Cream (Dove) - Descriere: de ex. Iaurt Natural, cu Crema Hidratanta - Greutate: de ex. 140 g, 100 g - Ambalaj: de ex. Plastic, Carton - Producator/Furnizor: de ex. Danone SRL, Procter&Gamble SA Denumirea standard a Articolului este data de (in aceasta ordine): Produsul, Tipul, Brandul, Marca, Descrierea Si Greutatea De exemplu: Iaurt 4,1% grasime Danone Activia Natur Iaurt Natural 140g Cum obtin aceste date? Intr-o prima etapa ele vor fi introduse manual, pentru principalele Articole ale fiecarui Produs si Brand, fie prin culegerea informatiilor de pe teren (din Magazine) sau din posta Retaileri, fie prin consultarea/parsarea unor site-uri/baze de date care le contin. In etapa a doua ele vor fi introduse de catre Cumparatori, pe baza unei Aplicatii sau chiar de catre Retaileri.
 5. 5. Pretul Informatia principala este pretul articolului PA Acesta trebuie alocat in spatiu si timp, respectiv: - In spatiu: Retailer/Localitate/Magazin - In timp: Data (Zi/Luna/An) si Ora Intr-o prima etapa ar trebui selectionate 2-5 articole din cele mai uzuale 100 de produse De exemplu: Produsul Lapte Articole: Lapte 1,5% grasime, Lapte 3,5% grasime, Lapte batut etc. Preturile pot fi: - Preturi platite – insotite de BF - Preturi afisate – conform etichetei de Pret din Magazin Cum obtin aceste informatii? 1. Din Magazine cu ajutorul Aplicatiei. Informatiile pot fi postate doar de Operatori (Cumparatori sau Colaboratori logati si confirmati prin SMS). Minus: informatii neverificate Plus: volum informatii, calificare Operatori 2. Postare direct in site Informatiile pot fi postate si direct pe site doar de Cumparatorii logati si confirmati prin adresa de mail sau/si telefon. Minus: greseli tastare Plus: volum informatii, calificare Operatori 3. Din Magazine, cu echipa proprie Minus: costisitor, imposibilitatea acoperirii intregii tari, erori de transfer date Plus: verificate de catre site 4. Printr-o relatie contractuala cu Retailerii si preluarea Preturilor din sistemul lor Minus: lipsa de transparenta si rezistenta Retailerilor Plus: actualizare in timp real, exactitatea inregistrarilor 5. Din Cataloagele promotionale ale Retailerilor, disponibile online sau tiparite (Pretul Articolului, detalii promotie, locatia, perioada) Minus: costisitor, limitare doar la articolele din cataloage/promotii, greseli tastare Plus: caracterul de discount/reducere/promotie 6. Prin implicarea Cumparatorilor, urmand ca acestia sa fie recompensati prin restituirea a 10% din valoarea unitara a articolului sau prin acces la anumite informatii in functie de activitatea lunara de raportare a Preturilor.
 6. 6. Eventual limitam accesul free la cateva informatii, 10 articole de exemplu, urmand sa fie deblocate alte seturi de cate 10 pe masura postarii de Preturi de catre Cumparatori. Minus: Plus: 7. Prin Concurs 10 premii a 100 de lei prin tragere la sorti Fiecare pret postat primeste o sansa de participare la tragerea la sorti. Intr-o zi nu poate fi postat decat un pret la un anumit articol. Pentru a primi premiul este nevoie sa se faca dovada cumpararii articolului, respectiv Bonul Fiscal BF. BF poate fi scanat sau fotografiat. Premiile sunt validate daca corespund urmatoarele informatii: Pretul Articolului, locatia Magazinului si Data postarii. La tragerea la sorti participa doar utilizatorii care au postat Preturi in urma logarii. Utilizatorii pot posta Preturi si nelogati, cu mentiunea “Anonim” Minus: Plus:
 7. 7. Pretul Mediu Pm Este un indicator al Pretului mediu zilnic/lunar/total al Articolului Poate fi calculat pe Magazin/Retailer/Localitate Pm este suma preturilor postate pentru un Articol supra nr. de inregistrari din ziua respectiva Pm30 este suma Pm supra nr. de zile in care exista inregistrari in ultimele 30 de zile PmT este suma Pm supra nr. total de zile in care exista inregistrari Pe baza acestor Pm se pot calcula indici de evolutie a Pretului per Articol/Brand/Produs si chiar pe Producatori/Furnizori sau pe Categorii/Clase de Produse. Pretul Zilnic PZ PZM este suma preturilor postate pentru un Articol intr-un anumit Magazin supra nr. de inregistrari din ziua respectiva PZR este suma PZM ale Magazinelor Retailerului supra nr. de Magazine in care exista inregistrari PZL este suma Preturilor postate pentru un Articol intr-o anumita Localitate supra nr. de inregistrari Pe baza acestor PZ se vor realiza grafice specifice de evolutie a Pretului Articolului, de exemplu evolutia Pretului intr-o anumita perioada pentru un anumit Magazin/Retailer/Localitate. Aceste grafice vor putea fi comparate intre diverse Magazine/Retaileri/Localitati, dar si intre Branduri ale aceluiasi Produs. Pretul Absolut PA Este un indicator al Pretului absolut al Articolului, adica raportat la unitatea de masura. Poate fi calculat si comparat pe diferite Branduri ale aceluiasi Produs.
 8. 8. Postarea Preturilor “Privitul e gratis, Postatul e premiat.” Postarea Preturilor trebuie insotita de Codul de Bare CB, Locatia (Retailer, Magazin si Localitate) si Ziua (Zi-Luna-An) si Ora (HH:MM) postarii. Ziua postarii poate fi diferita de ziua cumpararii. Se va solicita deci confirmarea/modificarea timpului cumpararii (care este inscris pe BF). De aceea este necesara dovada BF, fotografiat sau scanat. Pentru aceasta, primirea dovezii BF va permite Cumparatorului sa participe la tragerea la sorti zilnica prin care se acorda un premiu (sau mai multe) constand in returnarea a 10% din valoarea tuturor preturilor postate in acea zi. Fiecare pret postat primeste o sansa la tragerea la sorti. Premiul nu se acorda daca Preturile postate si informatiile insotitoare nu respecta intocmai datele din BF. Preturile fara BF atasat vor fi semnalate cu mentiunea “Pret neconfirmat”. Daca insa exista sau se posteaza in aceeasi zi un Pret insotit de BF identic, mentiunea dispare. Preturile neconfirmate nu concura la calculul Pretului Mediu/Zilnic/Absolut Intentia de frauda se pedepseste prin blocarea contului Cumparatorului si interzicerea postarii de Preturi, precum si prin inscrierea lui pe o lista neagra. Intr-o zi nu poate fi postat decat un pret la un anumit articol de catre un Cumparator (eventual poate fi corectat intr-un interval de timp de 1h). Raportari Fiecare pret postat va avea posibilitatea de a fi raportat ca incorect. Raportarea va fi analizata de catre Administrator. Raportarea va pleca si catre Cumparatorul care l-a postat, fara a mai putea insa interveni asupra lui. Daca este un “Pret neconfirmat”, va fi insotit de mentiunea “Raportat ca incorect” pana (si daca) va putea fi verificat de catre Administrator, fara a fi insa urgenta verificarea lui. Daca este insotit de BF, Administratorul va verifica concordanta intre postare si BF si va putea corecta pretul, daca a fost tastat gresit, sau il va putea invalida daca BF este ilizibil. In ambele situatii Cumparatorul va fi instiintat automat prin mail. La a doua greseala va fi avertizat, iar la a treia i se va suspenda contul pe o perioada de 1 luna de zile. La a treia suspendare, contul se sterge. Aplicatia Aplicatia va citi CB al Articolului (vezi https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.zxing.client.android). Daca acesta exista in BD se afiseaza denumirea Articolului si se solicita introducerea Pretului. Daca il va recunoaste din BD a CB i se va solicita Cumparatorului introducerea numerica a Pretului. Eventual va deschide camera foto pentru a fi fotografiat pretul (din eticheta de raft sau de pe bonul fiscal BF) – daca pretul introdus variaza cu +/- 10% fata de ultimul Pret postat sau fata de Pm. Daca nu-l va recunoaste din BD a CB va permite Cumparatorului inregistrarea acestuia, precum si a informatiilor minimale necesare inregistrarii, respectiv Clasa, Categoria, Produsul, Tipul, Brandul, Marca,
 9. 9. Descrierea, Greutatea, Ambalajul si Producatorul/Furnizorul. Aceste informatii vor avea camp de autocomplete. Va fi permisa si listarea de noi denumiri daca acestea nu sunt recunoscute din BD , urmand a fi aprobate de Administratorul site-ului. Trebuie ca orice nou articol introdus de catre Cumparatori sa fie insotit si de o fotografie (in care sa apara si CB al articolului). Cumparatorii care vor introduce articole noi cu informatii complete vor fi recompensati prin restituirea a 25% din valoarea unitara a articolului respectiv. Valoarea articolului nu poate depasi suma de 100 de lei. Nu vor fi luate in considerare CB ale articolelor la bax sau in pachete de mai multe bucati. Pe masura incheierii de contracte cu Producatorii/Furnizorii, codurile de bare CB, precum si alte informatii necesare/solicitate, vor fi introduse de catre Producator/Furnizor in Adminul dedicat. Un CB odata introdus de catre Producator/Furnizor este banat la introducerea de catre Cumparatori. Acestia vor mai putea introduce doar CB la Articole nelistate, respectiv ale Producatorilor/Furnizorilor cu care nu au fost inca incheiate contracte. Locatia Aplicatia va recunoaste/sugera locatia Magazinului si Cumparatorul va confirma Locatia. Daca nu o confirma va putea fi aleasa din lista Magazinelor. In acest caz se aleg din informatiile presetate: Retailerul, Localitatea (cu posibilitate de “Nu ma mai intreba” si apoi cu optiunea “Modifica Localitatea”) si Magazinul. Eventual se va solicita o fotografie a portiunii din BF – cea in care sunt imprimate datele Magazinului. Atentie Introducerea de informatii false (CB, Pret, Locatie) – maxim 3 - va duce la interdictia de postare de informatii pentru Cumparatorul respectiv. Site-ul Postarea in site va urma pasii din Aplicatie, dar CB va fi introdus numeric (si apoi confirmat), iar Locatia va fi aleasa (cu posibilitatea fixarii ei). Afisarea Preturilor Criteriile de afisare sunt: - Data postarii, avand prioritate Preturile Verificate in ziua respectiva (adica insotite de BF care atesta Data) - Marimea Pretului Lista de cumparaturi Pe baza Articolelor selectionate de Utilizator pentru propria Lista de cumparaturi se vor face recomandari ale Magazinelor din proximitate cu un cost minim, ordonate in functie de valoarea totala a cumparaturilor.
 10. 10. Utilizatori Cumparatori Observatori Colaboratori Spectatori Administrator Producatori/Furnizori Retaileri Cumparatori - pot posta Preturi Platite (deci insotite de BF) si primesc 10% din valoarea Preturilor postate - se inregistreaza cu datele complete: Nume si Prenume, Adresa, Telefon, Mail Observatori - pot posta Preturi Afisate (afisate in Magazin) si participa la tragerea la sorti zilnica - se inregistreaza cu Telefon sau Mail Colaboratori - utilizatori agreati contractati pentru a posta Preturi Afisate - se inregistreaza cu datele complete: Nume si Prenume, Adresa, Telefon, Mail Spectatori - orice utilizator care intra in site si este interesat de informatiile oferite - nu se inregistreaza, nu se logheaza
 11. 11. Avantaje si dezavantaje Pentru Cumparatori Avantaje: - Cel mai mic Pret al unui Articol - Cel mai mic Pret al unui Produs - Comparatia Pretului Articolului in diferite magazine - Comparatia Pretului Produsului pentru diferite Branduri - Evolutia Pretului Articolului/Brandului/Produsului - Oferte speciale si Promotii - Alerta de pret pentru diferite Articole intr-o anumita Localitate - Locatia pe harta a Magazinelor pe o raza de (maxim) 10 kilometri de pozitionarea Cumparatorului Dezavantaje: - pentru Cumparatorii activi – introducerea datelor in cazul Articolelor noi - Discounturi Pentru Producatori/Furnizori Avantaje: - Listarea Articolelor proprii cu informatiile dorite - Monitorizarea Preturilor Articolelor proprii sau ale concurentei pe Retailer/Localitate - Reclama la Brandurile proprii in paginile de Produs Dezavantaje: - Cumparatorii pot compara Pretul Articolelor diverselor Branduri ale diferitilor Producatori Pentru Retaileri Avantaje: - Monitorizarea Preturilor concurentei - Analiza Produselor pe care nu le au in portofoliu Dezavantaje: - Cumparatorii pot compara Pretul Articolelor diversilor Retaileri
 12. 12. Arhitectura site HP Pretul zilei - Cele mai mari reduceri indiferent de Produs - Cel mai bun Pret Zilnic pe Magazinele din Localitatea Cumparatorului - Cel mai bun Pret mediu Pm al Articolelor dintr-un anumit Produs - Bannere licitate - adsense
 13. 13. Pagina Articolului Va contine toate informatiile legate de Articol: Denumire, Clasa, Categoria, Produsul, Tipul, Brandul, Marca, Descrierea, Greutatea, poza, CB, preturi, comentarii Denumirea standard a Articolului este data de (in aceasta ordine): Produsul, Tipul, Brandul, Marca, Descrierea si Greutatea Mai jos underline inseamna link catre sectiunea respectiva. Denumire: Iaurt 3.4% grasime Danone Activia Natur 140g Clasa: Food Categoria: Lactate Produsul: Iaurt Brandul: Danone Marca: Activia Natur Descriere: 3,4% grasime Greutate: 140g Poza: CB: 59452942 Preturi (vor fi afisate mai intai cele mai recent introduse in ordinea descrescatoare a pretului si cu mentiunea magazinului): 1,45 lei – 05.12.2013 – Magazin Kaufland Ploiesti Sud – postat de Administrator la 05.12.2013 – Detalii: expira maine 1,55 lei – 05.12.2013 – Magazin Carrefour Constanta Vest – postat de corleone63 la 05.12.2013 – Detalii: cu breloc cadou 1,42 lei – 04.12.2013 – Magazin Metro Iasi – postat de mammamia la 05.12.2013 – Detalii: pachet de 4 1,50 lei – 04.12.2013 – Magazin Billa Pitesti – postat de giovanni la 04.12.2013 – Detalii: - 1,33 lei – 15.10.2013 – Magazin Lidl Sibiu – postat de abc123 la 15.10.2013 – Detalii: promotie 1,25 lei – 30.06.2013 – Magazin Selgros Brasov – postat de nsjadhgshagdh la 18.09.2013 – Detalii: 2 la 2,50 lei Opinia cumparatorului: mammamia – e promotie, fratilor! giovanni – cel mai gustos iaurt abc123 – pute a baliga Preturile vor fi introduse de catre Cumparatori. Daca se incheie cu Retailerul un Contract de preluare automata a Preturilor, acestea vor fi doar confirmate de Cumparatori, pe baza BF. Admin Articol In Pagina Articolului Producatorii/Furnizorii isi vor putea introduce, dupa incheierea contractului, diverse informatii (CB, QR, Foto,Termen de valabilitate, Ingrediente, Sfaturi pentru pastrare/utilizare/preparare, Valori nutritionale, Premii castigate, Campanii promotionale, Concursuri, Pagina de facebook, Like, Share etc.). Intr-o prima faza Administratorul va introduce informatiile minimale: CB, Clasa, Categoria, Produsul, Tipul, Brandul, Marca, Descrierea, Greutatea.
 14. 14. Pagina Marcii Contine toate Marcile din Brandul ales De exemplu: http://www.danone.ro/produse-danone/ Producator: Danone Branduri/Marci: Activia Natur Cereale Integrale De Baut Mic Dejun Fructe Light Actimel Fructe de Padure Multifruct Capsuni Actimel Simplu Capsuni si Banane Zmeura si Merisoare Casa Buna Iaurt Smantana Lapte Batut Lapte Proaspat Iaurt Natur Cremosso Natur Fructe Straciatella Sarut de Caramel Danette Krem Crema de Zahar Ars Danonino Branzica de Vaci Iaurt Danone Natural Nutriday Delicios De Baut 1,8% grasime 0% Sana Danone Disney Biscuiti Iaurt cu Pulpa de Fructe Gustarica Cereale
 15. 15. Oikos Oikos Kiwi Oikos Piersici Oikos Capsuni Oikos Natur Savia Cereale Capsuni UHT Bautura din Soia In Pagina Marcii Producatorii/Furnizorii cu care se vor incheia contracte isi vor putea introduce diverse informatii (descriere, istoria Marcii, premii castigate, promotii, concursuri, tombole, evenimente, facebook, like, share).
 16. 16. Pagina Brandului Contine toate Marcile din Brandul ales in ordinea Categoriei si Produsului In Pagina Brandului Producatorii/Furnizorii cu care se incheie contract isi vor putea introduce diverse informatii (istoria Brandului, premii castigate, promotii, concursuri, tombole, evenimente, facebook, like, share). Tabela de Brand-uri Va fi organizata pe Producatori/Furnizori De exemplu: Danone Activia Actimel Casa Buna Cremosso Danette Danonino Danone Danone Disney Oykos Savia
 17. 17. Pagina Tipului de Produs Contine toate Brandurile Tipului de Produs ales De exemplu: Clasa Food Categoria Lactate Produs Iaurt Tip 0,1% Grasime Danone Napolact Zuzu Etc.
 18. 18. Pagina Produsului Contine toate Brandurile din Produsul ales sau toate Tipurile de Produse Brandul se poate expanda la mouseover ca sa arate Marcile din cadrul lui De exemplu pentru Branduri: Clasa Food Categoria: Bacanie Produs: Faina Branduri Baneasa Boromir Dobrogea Grania Titan De exemplu pentru Tipuri de Produs: Clasa Food Categoria: Bacanie Produs: Faina Tipuri Faina de Grau 000 Faina de Grau 650 Tabela de Produse Va fi organizata pe Categorii: Clasa Food Categoria Bacanie Clasa Non Food Categoria Igiena Curatenie
 19. 19. Pagina Categoriei Contine toate Produsele din Categoria aleasa De exemplu: Categoria: Lactate Produse: Iaurt Lapte Smantana Unt Etc. Tabela de Categorii Va fi organizata pe cele 2 Clase: Food Non Food
 20. 20. Pagina Producatorului/Furnizorului Contine toate Categoriile, Produsele si Brandurile Producatorului/Furnizorului. Ordinea Categoriilor este a celor mai populate sau la alegerea Producatorului/Furnizorului. Ordinea Produselor in cadrul Categoriilor este alfabetica sau la alegerea Producatorului/Furnizorului. Ordinea Brandurilor in cadrul Produselor este alfabetica sau la alegerea Producatorului/Furnizorului. La click se deschide Pagina respectiva: a Categoriei, Produsului sau Brandului. De exemplu: Danone http://www.danone.ro/ Clasa Food Categoria: Lactate Produs/Brand: Deserturi Danette Iaurt Actimel Activia Casa Buna Cremosso Danone Danonino Oikos Lapte Casa Buna Lapte batut Casa Buna Sana Danone Smantana Casa Buna Categoria Branzeturi Branzica de vaci Danonino La mouseover pe Brand se expandeaza lista Marcilor cu posibilitate de selectie. Ordinea Marcilor in cadrul Brandurilor este alfabetica sau la alegerea Producatorului/Furnizorului (data de importanta Marcilor). Clasa Food Categoria: Lactate Produs/Brand/Marca: Deserturi Danette Crema de zahar ars Krem Iaurt Actimel
 21. 21. Capsuni Capsuni si banana Fructe de padure Multifruct Simplu Zmeura merisoare Activia de Baut Cereale integrale Fructe Light Mic dejun Natur Casa Buna Iaurt Iaurt Natur Cremosso Fructe Natur Sarut de caramel Straciatella Danone 0% Dietetic 1,8% grasime de Baut Natural Nutriday Delicios Danonino Oikos Capsuni Kiwi Natur Piersici Lapte Casa Buna Lapte batut Casa Buna Sana Danone Smantana Casa Buna Categoria Branzeturi Branzica de vaci Danonino Sau Napolact http://www.napolact.ro/produse Clasa Food
 22. 22. Categoria Lactate Produs/Tip: Iaurt Usurel de Baut Numa’Bun de Baut in Tihna Zdravan Cedra din Lapte de Vaca, Oaie si Bivolita Cremos 0,1% Grasime Chefir Lapte din Inima Ardealului 1,5% din Inima Ardealului 3,5% Usurel 0,1% Lapte batut Sana Usoara cu Visine cu Soc si Lamaie Smantana Gospodar Prima Unt cu 65% Grasime cu 82% Grasime Categoria Branzeturi Branza ‘Talieneasca pentru Paste Branza de burduf Cascaval Clasic Afumat Telemea cu Gust Domol Huedin din Lapte de Vaca Huedin din Lapte de Vaca si Oaie Huedin din Lapte de Vaca si Bivolita Huedin in Saramura
 23. 23. Contine detalii despre Producator/Furnizor De exemplu: Nume: Dobrogea Grup Localitate: Constanta Judet: Constanta Adresa: Str Palas, nr 5C, 700051, Iasi (in Palas Iasi) GPS: Long.:27.589878 ;Lat.:47.155324 Telefon: 0232.421.895 Mobil: Telefon secundar: 0232.421.896; 0332.131.495; 0332.131.496 Adresa mail: contactis@auchan.ro Website: http://www.auchan.ro/node/437 Orar: Zilnic 8:00 - 23:00 Mijloace de transport: Autobuz: 28b, 41 Microbuz:14, 28 Tip magazin: Hypermarket Retailer: Auchan In Pagina Producatorului/Furnizorului si in Pagina Brandului, Marcii si Articolului Producatorii/Furnizorii contractati isi vor putea introduce diverse informatii (program special, promotii, cataloage, concursuri, tombole, evenimente). Tabela de Producatori/Furnizori Va fi organizata pe Produse Exemplu: Faina Baneasa Boromir Dobrogea Grania Titan Iaurt Albalact Covalact Danone Friesland Muller Tnuva Admin Producator/Furnizor De detaliat
 24. 24. Pagina Retailerului Contine toate Magazinele lantului respectiv si localizarea lor pe harta tarii De exemplu pentru Auchan http://www.auchan.ro/node/2:  » Auchan Titan  » Auchan Militari  » Auchan Cluj  » Auchan Constanta  » Auchan Craiova  » Auchan Oradea  » Auchan Pallady  » Auchan Pitesti  » Auchan Satu Mare  » Auchan Sibiu  » Auchan Suceava  » Auchan Targu Mures  » Auchan Timisoara  » Auchan Vitan  » Auchan City Brasov  » Auchan City Constanta Sud  » Auchan City Crangasi  » Auchan City Iasi Tabela de Retaileri Auchan Billa Carrefour Cora Kaufland Lidl Mega Image Metro Penny Profi Selgros Real ? Admin Retailer De detaliat
 25. 25. Pagina Magazinului Contine detalii despre Magazin De exemplu: http://www.auchan.ro/node/437 Nume: Auchan City Iasi Localitate: Iasi Judet: Iasi Adresa: Str Palas, nr 5C, 700051, Iasi (in Palas Iasi) GPS: Long.:27.589878 ;Lat.:47.155324 Telefon: 0232.421.895 Mobil: Telefon secundar: 0232.421.896; 0332.131.495; 0332.131.496 Adresa mail: contactis@auchan.ro Website: http://www.auchan.ro/node/437 Orar: Zilnic 8:00 - 23:00 Mijloace de transport: Autobuz: 28b, 41 Microbuz:14, 28 Tip magazin: Hypermarket Retailer: Auchan In Pagina Retailerului si in Pagina magazinului Retailerii contractati isi vor putea introduce si alte informatii (program special, promotii, cataloage, concursuri, tombole, evenimente) fata de cele obligatorii de mai sus. Tabela de Magazine Hypermarket Supermarket Cash&Carry Discount Store Proximity Store Admin Magazin De detaliat
 26. 26. Pagina Localitatii Contine toti Retailerii si Magazinele din Localitate, grupate in ordine alfabetica si cu localizarea lor pe harta Linkurile duc in pagina magazinului De exemplu: Ploiesti Auchan Billa Carrefour Cora Kaufland Lidl Mega Image Metro Penny Profi Selgros La mouseover pe Retailer se deschide lista Magazinelor sale De exemplu: Ploiesti Auchan Billa Carrefour Carrefour Nord Carrefour Express Centru Carrefour Express Sud Cora Kaufland Kaufland Sud Kaufland Nord Kaufland Vest Lidl Mega Image Mega Image Nord Mega Image Vest Metro Penny Profi Selgros
 27. 27. Tabela de localitati Va cuprinde toate Orasele din tara (si nr. de Magazine) Fiecare Localitate va fi alocata unui Judet Initial ne vom axa pe principalele 8 orase: Bucuresti (348) – B (348) Brasov (40) – BV (53) Constanta (37) – CT (50) Cluj Napoca (35) – CJ (57) Timisoara (34) – TM (50) Galati (28) – GL (43) Ploiesti (27) – PH (49) Iasi (23) – IS (30) Urmeaza: Arad (22) – AR (26) Bacau (19) – BC (37) Pitesti (19) – AG (34) Oradea (18) – BH (26) Sibiu (16) – SB (30) Baia Mare (16) – MM (23) Braila (15) – BR (17) Targu Mures (13) – MS (29) Craiova (13) – DJ (16) Deva (12) – HD (41) Targoviste (12) – DB (19) Drobeta (11) – MH (14) Voluntari (9) – IF (34) Satu Mare (9) – SM (15) Piatra Neamt (9) – NT (15) Focsani (9) – VN (13) Ramnicu Valcea (9) – VL (12) Bistrita (9) – BN (12) Resita (8) – CS (18) Slatina (8) - OT (13) Sfantu Gheorghe (8) – CV (13) Botosani (8) – BT (10) Suceava (7) – SV (18) Giurgiu (6) – GR (9) Zalau (6) – SJ (9) Tulcea (6) – TL (6) Buzau (5) – BZ (24) Alba (5) – AB (17) Miercurea Ciuc (5) – HG (14) Alexandria (5) – TL (13)
 28. 28. Targu Jiu (5) – GJ (8) Vaslui (4) – VS (9) Slobozia (4) – IL (8) Calarasi (3) – CL (6)
 29. 29. Pagina Judetului Contine, cu localizarea pe harta, (in dreapta) toate Localitatile din Judet care au Retaileri, in ordinea numarului de magazine din localitate, precum si (in stanga) toti Retailerii din Judet, in ordinea numarului de magazine detinute. La click se deschide Pagina Localitatii, respective Pagina Retailerului. La mouseover se expandeaza lista cu posibilitate de selectie De exemplu: Prahova (29 magazine) Localitati Retaileri Ploiesti (15 magazine) Carrefour (5 magazine) Campina (4 magazine) Kaufland (4 magazine) Sinaia (3 magazine) Profi (4 magazine) Busteni (2 magazine) Lidl (3 magazine) Breaza (2 magazine) Mega Image (3 magazine) Mizil (1 magazin) Penny (3 magazine) Baicoi (1 magazin) Profi (2 magazine) Comarnic (1 magazin) Auchan (1 magazin) Billa (1 magazin) Cora (1 magazin) Metro (1 magazin) Selgros (1 magazin) Tabela de Judete Va cuprinde toate Judetele din tara
 30. 30. Monetizare A. Abonamente 1. Abonamente pentru Retaileri si Producatori/Furnizori Standard – 100 de euro lunar (900 anual sau 500 semestrial) Premium – 500 de euro lunar (4.500 anual sau 2.500 semestrial) Ce contine abonamentul: - administrarea Paginilor proprii generale PPG si posibilitatea administrarii Paginilor proprii specifice PPS, adica a Paginilor Magazinelor, respectiv a Paginilor Brandurilor - lipsa reclamelor concurentei din paginile proprii - personalizarea paginilor proprii - promovarea evenimentelor - promovarea promotiilor sau ofertelor special - lansarea de noi Articole/Branduri (Producatori/Furnizori) - lansarea de noi Magazine (Retaileri) - Cataloage promotionale (Retaileri) 2. Administrarea Paginilor proprii specifice PPS Standard – 50 de euro lunar de fiecare pagina Premium – 200 de euro lunar de fiecare pagina Discounturi: - 10% pentru 10-19 de pagini - 15% pentru 20-49 de pagini - 20% pentru 50-99 de pagini - 25% pentru 100-499 de pagini - 30% pentru 500-1000 de pagini B. Reclama Bannere publicitare in site 728*90 va rula pe principiul casetelor derulante C. Adsense D. NL E. Remarketing/PN
 31. 31. Buget de Venituri si Cheltuieli BVC - estimare – De finalizat In intervalul 6-12 luni de la lansare Venituri lunare: - Abonamente Standard: 100 buc. X 100 Euro = 10.000 Euro - din care Retaileri – 2 (din 11) - Abonamente Premium: 10 buc. X 500 Euro = 5.000 Euro - din care Retaileri - 1 - Administrare PPS: 400 de pagini X 50 Euro = 20.000 Euro - Reclama in site: 10 bannere X 500 Euro = 5.000 Euro - Adsense: 2.000 Euro - NL: 4 editii X 500 Euro = 2.000 Euro - Alte venituri: 1.000 Euro TOTAL Venituri lunare: 46.000 Euro Costuri lunare: - Personal 26.500 Euro - Manager 3.000 Euro - Programatori 2 X 2.500 Euro = 5.000 Euro - SEO 1.500 Euro - Web design 1.500 Euro - SM 1.000 Euro - Operatori 10 X 500 Euro = 5.000 Euro - Validare date 4 X 500 Euro = 2.000 Euro - Asistent manager 500 Euro - Agenti vanzari 4 X 1.500 Euro = 6.000 Euro - Content 1 X 1.000 Euro = 1.000 Euro - Sediu (chirie + utilitati) 1.500 Euro - Consumabile 500 Euro - Comunicatii 500 Euro - Promovare 5.000 Euro - Transport 2.000 Euro - Logistica 2.000 Euro - Alte costuri 2.000 Euro TOTAL Costuri: 40.000 Euro PROFIT LUNAR: 6.000 Euro La o investitie initiala (esalonata pe durata unui an – necesara lansarii site-ului) de 100.000 Euro, ar rezulta 17 luni pana la recuperarea ei. Avand in vedere insa cresterea numarului de abonamente luna de luna si an de an, aceasta perioada poate fi redusa. Valoarea estimata de vanzare a site-ului dupa 5 ani: 1.000.000 Euro
 32. 32. Trafic - estimare – Dupa 6-12 luni de la lansare – 10-25.000 de Utilizatori zilnic
 33. 33. Anexe Pagina Lista de cumparaturi Exista Cataloage promotionale Exista Auchan - NL http://www.auchan.ro/node/375 Billa http://www.billa.ro/Layouts/dd_bi_subseite2008.aspx?pageId=1140923&folderid=126248 sau http://billa.catalogbrosura.ro/billa-Bro%C5%9Fur%C4%83-p%C3%A2n%C4%83-la-24-12 Carrefour http://www.carrefour.ro/catalog/catalog-hipermarket-carrefour-national-621.html sau http://carrefour.catalogbrosura.ro/carrefour-Bro%C5%9Fur%C4%83-p%C3%A2n%C4%83-la-15-12 Cora http://www.cora.ro/cataloage/#/HiperOferte+cora+Bucuresti,+Cluj,+Drobeta,+Bacau,+Constanta,+Ploie sti/decembrie+2+-+modul+1+-+pag+01.jpg sau http://cora.catalogbrosura.ro/cora- Bro%C5%9Fur%C4%83-p%C3%A2n%C4%83-la-24-12 Kaufland http://www.kaufland.ro/Home/01_Oferta_actuala/index.jsp?page=1&catalog=show&et_cid=9&et_lid=1 35742&et_sub=KDZ&gclid=CP6WkKf9pbsCFUiN3goduDEARw sau http://kaufland.catalogbrosura.ro/kaufland-Bro%C5%9Fur%C4%83-p%C3%A2n%C4%83-la-15-12 Lidl http://www.lidl.ro/cps/rde/SID-8D739482-1E606267/www_lidl_ro/hs.xsl/2337.htm sau http://lidl.catalogbrosura.ro/lidl-Bro%C5%9Fur%C4%83-p%C3%A2n%C4%83-la-31-12 Mega Image http://www.mega-image.ro/corporate/cataloage.php sau http://mega- image.catalogbrosura.ro/mega-image-Bro%C5%9Fur%C4%83-p%C3%A2n%C4%83-la-17-12 Metro http://www.metro.ro/public/Cataloagele%20METRO sau http://metro.catalogbrosura.ro/metro- Bro%C5%9Fur%C4%83-p%C3%A2n%C4%83-la-11-12 Penny http://penny-market.catalogbrosura.ro/?gclid=CNjiy_T-pbsCFS3JtAodjHMAfg sau http://www.penny.ro/Oferte/Reducerile_saptamanii/Reducerile_saptamanii/pe_DefaultContent1.aspx Profi http://www.profi.ro/promotii/revista_promotii_28_noiembrie-10_decembrie.html Selgros http://www.selgros.ro/revistele-cu-oferte sau http://selgros.catalogbrosura.ro/?gclid=CKmkvdH_pbsCFRMRtAod5R0Asw Legenda BD – Baza de Date BF – Bon Fiscal CB – Cod de Bare PPS – Pagini Proprii Specifice

×