Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Recensie.nieuwe.business.modellen.21.11.2014.

174 views

Published on

Ik ben mij de laatste jaren steeds meer bewust van de rol die je hebt als vader en grootvader. Ik probeer dan ook om opvoeders, managers, bestuurders, ondernemers, Docenten, studenten, pers, onderzoekers en lobbyisten zich (meer) bewust te maken van hun rol en verantwoordelijkheid. Wat laat je na, wat doe je zelf.
Vanuit deze bewustwording, mijn eigen persoonlijke verantwoordelijkheid en mijn persoonlijke missie “Het leveren van een substantiële bijdrage aan (Nieuw) Leiderschap”, in combinatie met een niet te stillen honger naar kennis en grote interesse in trends en ontwikkelingen in het algemeen en voor leiderschap, verandermanagement, innovatie en transitie in het bijzonder recenseerde ik dit jaar de boeken van:
• Marga Hoek (Zakendoen in de nieuwe Economie- Managementboek van het jaar 2014)
• Jaap Boonstra
• Lars Kolind
• Ben Tiggelaar
• Jan Rotmans

Voor uw gemak:

http://www.beunited.nl/column/entry/leiderschap-managementboeken-voor-bij-de-open-haard-de-tent-of-onder-de-parasol

Het komt zelden voor, maar het is “Toevallig” wel de derde keer op rij dat ik een boek waardeer met een 9. Wat een prachtig boek. Je mag boeken niet beoordelen naar de kaft, maar in dit geval kan ik niet anders schrijven dan “Topkwaliteit”, mooi gebonden, fraai lettertype en inspirerende vormgeving!

De inhoud strookt voor 100% met de kaft. Het is een plezier om het boek te lezen. Ik vind het een “Must Read” voor ondernemers, bestuurders, managers, politici, studenten en wetenschappers. Sinds een aantal jaren zeg en schrijf ik “Managers die mijn boodschap niet begrijpen komen (met hun bedrijf) in zwaar weer terecht” en voeg er nu aan toe “De mensen die dit boek niet lezen ook!”.

Uit het programma boekje van het event: WEconomy

• Terwijl het milieu ‘uit’ is, de wereld complexer en sneller wordt en het soms wel lijkt alsof duurzaamheid er niet toe doet, is niets minder het geval. We leven in spannende, roerige, maar ook lastige tijden.

• Een economie die veelbelovende sociale en technologische mogelijkheden laat zien die elkaar vaak nog moeten ontmoeten en in elkaar groeien.

• Duurzaamheid wordt volwassen. Mensen in de samenleving komen in beweging. Gaan zich samen organiseren rond thema's die er toe doen, zoals voedsel, energie en zorg. Transitie naar anders, naar morgen, helpt vormgeven. Het is daarom van grote waarde die initiatieven te steunen.

Published in: Environment
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

×