Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Animus Egyesület

Az Animus Egyesület non-profit szervezet bemutatása. Az Animus Egyesület várja az adó egy százalék felajánlásokat!
Adó 1 % felajánlás a következő adószámra történjen: 18151077-1-10. Köszi szépen!

  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Animus Egyesület

  1. 1. ANIMUS Egyesület 3300 Eger, Szüret u. 16. Adószám: 18151077-1-10 Bankszámlaszám: 72900635-10503418 Bírósági bejegyzés: Heves Megyei Bíróság: Pk.60.078/2010/4 KSH azonosító száma: 726032 animusegyesulet@gmail.com Az Animus Egyesület bemutatása Az Animus Egyesület 2010-ben alakult Egerben. Kulturális egyesületként elsősorban színházi projekteket készít, de jelentős tevékenységeket folytat a tehetségkutatás-tehetséggondozás területén is – különös tekintettel a hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozására Magyarország határain belül és azon túl. Az egyesület évek óta szervez táborokat gyerekek és hátrányos helyzetű / roma fiatalok részére – részben a Nemzeti Együttműködési Alap finanszírozásában, részben a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet és a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram pályázati forrásaiból. Ezekben a táborokban a résztvevők színpadi produkciókat hoznak létre és kisfilmeket készítenek; megismerkednek többek közt a stop motion technikával, a filmes alapfogalmakkal és a vágó- programokkal.
  2. 2. A színházi tevékenységek mellett a műhelymunka feltételeit biztosítja amatőr bábszínészeknek és humoristáknak, előbbieknek a bábok és díszletek elkészítésében is szakmai segítséget nyújt Pető Ferenc bábművész és a SzoBám Bábműhely segítségével. A külhoni magyarsággal kapcsolatot tartó, a magyarság kulturális hagyományait felfedező és a hagyományokat továbbörökítő civil szervezet rendszeresen látogatja a felvidéki, erdélyi honfitársak által sűrűn vagy szórványosan lakott településeket, kistelepüléseket. 2013 júliusában rendeztük meg társszervezeteinkkel szoros együttműködésben Kerecsenden a „Tehetség a Tehetségért” tábort, amelyet 2013. augusztusában az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban megrendezett „Tehetség a tehetségért” gála koronázott meg. A tábort számos partnerszervezet összefogásával (Tehetség a Tehetségért Alapítvány, ELEFAN Egyesület stb.) jelentős civil összefogással bonyolítottuk le.
  3. 3. A közel egy hetes táborba 54 hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermek érkezett Heves, Pest illetve Nógrád megyékből. A táborban a gyerekek két bábelőadást, egy haka-táncot és egy táncos divatbemutatót is készítettek. A divatbemutatóhoz jelmeztervező segítségével varrták, batikolták, festették a ruhákat, de a bábok elkészítésében is tevékenyen részt vettek. A tábor zárásaként, egy hónappal később az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban nagyszabású sport –és kulturális gálát került bemutatásra, amelyet jelenlétével megtisztelt az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének Kulturális Attaséja is, Rostás Árpád, valamint Balsai Károly, Kótai Mihály ökölvívó Világ- és Európa bajnokok. 2014. augusztusában Kerecsenden egy filmkészítő művészeti tábort is szerveztünk, partnerszervezetek bevonásával (Via Natura Egyesület, Elefan Egyesület, ComMedias
  4. 4. Egyesület, támogató: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Gyermek és Ifjúsági Alapprogram), ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, főleg a roma kisebbséghez tartozó gyerekek részére. A filmkészítő táborban a 6-12 éves gyerekek bepillantást nyertek a filmkészítés izgalmas világába. A táborban két rövidfilm készült, mindkét történet a gyerekek írták, ezek a történetek az internetre is fel lettek töltve. A híres betyár, a magyar mesevilágra is hatást gyakorló híres betyár, Sisa Pista történetét modern korba helyezték és stop motion technikával rögzítették, lego kockák segítségével.
  5. 5. A Sárkányos mese című másik film érdekessége pedig az, hogy a gyerekek a történet kitalálása után saját maguk készítették el a film hátterét és bábjait. A táborban a filmezéssel kapcsolatos alapfogalmak (snitt, svenkelés stb.) is előkerültek. A táborban fokozott figyelmet fordítottunk arra, hogy a gyerekek egyszerű filmkészítési technikákat tanuljanak meg, amelyekhez nincs szükség drága technikai felszerelésre, sokkal inkább a kreativitásra, a nyitottságra és a csapatmunkára. Egyesületünk színtársulata folyamatosan mutat be új színházi produkciókat (a kecskeméti Katona József Színházban), valamint legutóbb, a Stand Up Brigáddal és a Bethlen Téri Színházzal közösen az „Egy bolond négyet csinál” című színházi produkciót. 2014-ben 38 előadást tartottunk (négyet Erdélyben) körülbelül 7000 nézőnek, ebből hátrányos helyzetű településeken megtartott előadásaink száma 2014-ban 9 volt, ez 2- vel kevesebb, mint 2013-ban és 10-zel kevesebb, mint a legsikeresebb évünkben, 2011- ben; a nézőszámunk nem csökkent a hátrányos helyzetű településeken, kb. 2000 fő volt 2014-ben. 2011 óta erdélyi turnékat szerveztünk, amelynek keretében határon túli honfitársainkat kerestük fel egy jótékonysági akcióval összekötve: jártunk Mákófalván, Kolozsvárott, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen és Szovátán. Több alkalommal léptünk fel halmozottan hátrányos helyzetű, a roma kisebbséghez tartozó, vagy súlyosan beteg gyermekek előtt (a miskolci Megyei Kórházban, a budapesti Ronald McDonald Házban) hogy a súlyosan beteg gyermekek szenvedésein enyhíteni tudjunk, fájdalmaikról – ha csak rövid időre is- el tudjuk terelni a figyelmüket.
  6. 6. Jótékonysági akcióink közül kiemelkedik 2014 júliusában az egri Bencsura Zoltán paralimpikon sportoló támogatására szervezett akciónk, amelynek keretében a Művészetek Völgye taliándörögdi helyszínén (a Kocsor Házban) gyűjtöttünk pénzt a sportoló támogatására. Részt vettünk a Források Világnapja eseményen (2014. május), amely hazánkban nagy sajtóvisszhangot kapott, és amely az alapszabályunkban is hangsúlyos környezetvédelmi koncepciónkkal kapcsolatos környezetvédelmi lépésekre hívja fel a honfitársaink figyelmét. Böjte Csaba atya árváinak is szerveztünk jótékonysági bűvészműsort partner- egyesületünk segítségével 2014. júliusában.
  7. 7. Tevékenységünkről, jótékonysági felhívásainkról, akcióinkról a megyei sajtóorgánumok mellett többször beszámolt az MTV, a Magyar Nemzet, a Népszabadság és számos országos internetes médium. Számos helyi (egri) közéleti rendezvényen is képviseltette magát szervezőként és közreműködőként egyesületünk, például a Hibay Óvodában szervezett ingyenes előadásunkon, a Felnémetért Egyesület hagyományos farsangi rendezvényén. Együttműködésünk más szervezetekkel kitűnő: szoros az együttműködésünk a Via Natura Egyesülettel, a Gyerekekkel a Jövőnkért Egyesülettel, az Elefan Egyesülettel, a Felnémetért Egyesülettel, a ComMedias Egyesülettel, a Böjte Csaba árváit Magyarországon üdültető Csillaghegy Alapítvány képviselőivel, a Közép-Európa Táncszínház Alapítvánnyal és a Művészetek Völgyének taliándörögdi programjait szervező Mogyorók Háza Kulturális Egyesülettel. 2013-ban elindítottuk a Bethlen Téri Színház és a Stand Up Brigád közös rendezvénysorozatát, a Stand Up Klub – Filléres kabarét, amely az egyik legnagyobb humorista tehetségkutató rendezvénysorozat hazánkban és amelyet azóta is óriási sikerrel folytattunk. A népszerű Művészetek Völgyében, Taliándörögdön partnerszervezeteinkkel 2012-ben elindítottuk a „Humor a Völgyben” rendezvénysorozatot, amely 2014-ban is a Művészetek Völgye alatt ingyenes szórakozási lehetőséggel várta a látogatókat
  8. 8. Szerteágazó külföldi kapcsolataink közül az erdélyi, mákófalvi Bokréta Kulturális Egyesülettel a legszorosabb a kapcsolatunk, hiszen 2010 óta rendszeressé vált évenkénti erdélyi turnénk. 2012-tól főleg a kalotaszegi népi hagyományőrzés és a világon egyedülálló kékfestési technika tanulmányozásával és dokumentálásával telt. Még 2011 februárjában indítottuk el képzési programunkat, amely szervezetfejlesztő, csapatépítő, és marketingstratégiai tréningekkel és workshopokkal kínál többek közt a non-profit szférában dolgozóknak fejlődési lehetőséget. 2014-ban a 3 rendezvényen összesen 46 fő vett részt. Az egyesület aktív tagjainak száma 21 fő, ebben főállású alkalmazott nincs. Külsős segítők, önkéntesek száma kb. 45-50 ember. Átlagosan több mint havi 1100 óra önkéntes munkát végeznek tagjaink, segítőink. Eger, 2015. április 8. Libertiny Mária elnök ANIMUS Egyesület animusegyesulet@gmail.com Fellépők rendezvényre I Gyerekműsor I Rendezvényre műsor I Stand Up I Bűvészműsor

×