Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Kursplanskriv

1,729 views

Published on

sfi kurskrav skriv

Published in: Education
 • If u need a hand in making your writing assignments - visit ⇒ www.HelpWriting.net ⇐ for more detailed information.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Kursplanskriv

 1. 1. SFI
 2. 2. SFI Vad står i kursplanen?
 3. 3. Skriva Skriftlig produktion
 4. 4. Kurs C Kurs C (A2/A2+) Eleven kan skriva enkla texter, med viss anpassning till syfte och mottagare, för att kommunicera i vanliga situationer i vardags-, samhälls- och arbetsliv. Betyget E Eleven skriver sammanhängande och begripliga texter om erfarenheter, intryck och åsikter samt faktaorienterade och andra formella texter om bekanta ämnen. Eleven skapar i huvudsak fungerande struktur i sina texter och visar prov på viss variation i ordförråd och meningsbyggnad. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt olika strategier för skrivande.
 5. 5. Kurs C Kurs C (A2/A2+) Eleven kan skriva enkla texter, med viss anpassning till syfte och mottagare, för att kommunicera i vanliga situationer i vardags-, samhälls- och arbetsliv. Betyget E Eleven skriver sammanhängande och begripliga texter om erfarenheter, intryck och åsikter samt faktaorienterade och andra formella texter om bekanta ämnen. Eleven skapar i huvudsak fungerande struktur i sina texter och visar prov på viss variation i ordförråd och meningsbyggnad. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt olika strategier för skrivande.
 6. 6. Uppgift: Skriv ett brev till en tidning och berätta om hur du bor.
 7. 7. Eleven skriver sammanhängande och begripliga texter Hej. Jeg hettar Amino. Jag bor på legenhet i Borås. Har 3 rumm och köket och baddrumm. Jag är mycket fint. Det stort rum en sova. En kök tre stol ett pordet jag har den min barn rummar det är bra. Det är ner centrum. Det är bra. Tack så mycket. Hej då. Texten hänger ihop. Allt passar ihop. Texten går att förstå.
 8. 8. Kurs C Kurs C (A2/A2+) Eleven kan skriva enkla texter, med viss anpassning till syfte och mottagare, för att kommunicera i vanliga situationer i vardags-, samhälls- och arbetsliv. Betyget E Eleven skriver sammanhängande och begripliga texter om erfarenheter, intryck och åsikter samt faktaorienterade och andra formella texter om bekanta ämnen. Eleven skapar i huvudsak fungerande struktur i sina texter och visar prov på viss variation i ordförråd och meningsbyggnad. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt olika strategier för skrivande.
 9. 9. Du kan skriva om erfarenheter, intryck och åsikter
 10. 10. Du kan skriva om erfarenheter, intryck och åsikter Jag var i Paris förra året. Vi bodde på ett hotell som hette Rue de Paris. Vi bodde där i tre dagar. Vi åt på restaurang och gick på cafeer. Vi var på ett museum och tittade på tavlor. Jag köpte mycket kläder.
 11. 11. Du kan skriva om erfarenheter, intryck och åsikter Jag var i Paris förra året. Vi bodde på ett stort hotell som hette Rue de Paris. Vi bodde där i tre dagar. Vi åt på fin restaurang och gick på trevliga caféer. Vi var på ett museum och tittade på gamla tavlor. Paris är en vacker stad. Jag köpte mycket kläder.
 12. 12. Du kan skriva om erfarenheter, intryck och åsikter Jag var i Paris förra året. Vi bodde på ett stort hotell som hette Rue de Paris. Vi bodde där i tre dagar. Vi åt på fin restaurang och gick på trevliga caféer. Vi var på ett museum och tittade på gamla tavlor. Paris är en vacker stad. Jag köpte mycket kläder.
 13. 13. Du kan skriva om erfarenheter, intryck och åsikter Jag var i Paris förra året. Vi bodde på ett stort hotell som hette Rue de Paris. Vi bodde där i tre dagar. Vi åt på fin restaurang och gick på trevliga caféer. Vi var på ett museum och tittade på gamla tavlor. Paris är en vacker stad. Jag köpte mycket kläder.
 14. 14. Du kan skriva om erfarenheter, intryck och åsikter Jag var i Paris förra året. Vi bodde på ett stort hotell som hette Rue de Paris. Det var ganska dyrt. Jag tyckte inte att det var värt pengarna. Vi bodde där i tre dagar. Vi åt på fin restaurang, maten var jättegodoch gick på trevliga caféer. Jag tycker att caféerna i Paris är mycket mysigare än i Sverige. Vi var på ett museum och tittade på gamla tavlor. Det är intressant med konst. Paris är en vacker stad. Jag köpte mycket kläder
 15. 15. Kurs C Kurs C (A2/A2+) Eleven kan skriva enkla texter, med viss anpassning till syfte och mottagare, för att kommunicera i vanliga situationer i vardags-, samhälls- och arbetsliv. Betyget E Eleven skriver sammanhängande och begripliga texter om erfarenheter, intryck och åsikter samt faktaorienterade och andra formella texter om bekanta ämnen. Eleven skapar i huvudsak fungerande struktur i sina texter och visar prov på viss variation i ordförråd och meningsbyggnad. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt olika strategier för skrivande.
 16. 16. Eleven skapar i huvudsak fungerande struktur i sina texter Hej! Jag heter Amino. Jag ska berätta om min bostad. Jag bor i en lägenhet som ligger på Vallgatan i Borås. Lägenheten har tre rum och kök. Det största rummet är vardagsrummet. Där har jag en soffa och……….
 17. 17. Kurs C Kurs C (A2/A2+) Eleven kan skriva enkla texter, med viss anpassning till syfte och mottagare, för att kommunicera i vanliga situationer i vardags-, samhälls- och arbetsliv. Betyget E Eleven skriver sammanhängande och begripliga texter om erfarenheter, intryck och åsikter samt faktaorienterade och andra formella texter om bekanta ämnen. Eleven skapar i huvudsak fungerande struktur i sina texter och visar prov på viss variation i ordförråd och meningsbyggnad. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt olika strategier för skrivande.
 18. 18. viss variation i ordförråd och meningsbyggnad. Jag bor i Borås. Jag bor i en lägenhet. Den har tre rum. Den har sovrum. Den har badrum. Den har ett vardagsrum. Jag har en soffa, ett soffbord, en matta, en bokhylla……… Ingen variation!
 19. 19. viss variation i ordförråd och meningsbyggnad. Jag bor i en lägenhet som har tre rum och kök. I vardagsrummet har jag en soffa och ett gammalt bord. Under bordet ligger en fin matta. Köket är ganska litet. I det har jag ett bord och fyra stolar……
 20. 20. Kurs D?
 21. 21. Kurs D Kurs D (B1/B1+) Eleven kan skriva enkla texter, med viss anpassning till syfte och mottagare, för att kommunicera både i informella och mer formella situationer i vardags-, samhälls- och arbetsliv. Betyget E Eleven skriver med visst flyt beskrivande, redogörande och argumenterande texter om bekanta ämnen. Eleven skapar i huvudsak fungerande struktur i sina texter och visar viss variation i ordförråd och meningsbyggnad. Eleven använder med viss säkerhet enkla och mer avancerade grammatiska strukturer i sina texter. Eleven för och sammanställer på ett i huvudsak fungerande sätt anteckningar för eget skrivande. Eleven väljer och använder på ett i huvudsak fungerande sätt olika strategier för skrivande.
 22. 22. Du kan skriva beskrivande, redogörande och argumenterande texter. Jag var i Paris förra året. Det var i april och det var vår i luften. Vi bodde på ett vackert gammalt hotell som heter Rue de Paris. Hotellet låg nära en park där vi promenerade. Vi såg Eifeltornet och var på konstmuseum. Vi åt på restaurang varje kväll, och vi fikade på flera caféer.
 23. 23. Du kan skriva beskrivande, redogörande och argumenterande texter. Jag var i Paris förra året. Det var i april och det var vår i luften. Vi bodde på ett vackert gammalt hotell som heter Rue de Paris. Hotellet låg nära en park där vi promenerade. Vi såg Eifeltornet och var på konstmuseum. Vi åt på restaurang varje kväll, och vi fikade på flera caféer.
 24. 24. Du kan skriva beskrivande, redogörande och argumenterande texter. Jag var i Paris förra året. Det var i april och det var vår i luften. Vi bodde på ett vackert gammalt hotell som heter Rue de Paris. Hotellet var inte så bra. Det låg nära en park där vi promenerade. Vi såg Eifeltornet och var på konstmuseum. Vi åt på restaurang varje kväll, och vi fikade på flera caféer. Det bästa caféet hette Le petit Croissonte. Jag tycker att Paris är den vackraste staden i världen. åsikter
 25. 25. Du kan skriva beskrivande, redogörande och argumenterande texter. Jag var i Paris förra året. Det var i april och det var vår i luften. Vi bodde på ett vackert gammalt hotell som heter Rue de Paris. Hotellet var inte så bra eftersom personalen var otrevlig. Dessutom var det dyrt och de städade inte så bra. Det låg nära en park där vi promenerade. Vi såg Eifeltornet och var på konstmuseum. Vi åt på restaurang varje kväll, och vi fikade på flera caféer. Det bästa caféet hette Le petit Croissonte, där kan du dricka jättegott kaffe till ett bra pris. Jag tycker att Paris är den vackraste staden i världen. Det finns många gamla hus och vackra parker. Det finns mycket vackert att se och det är rent och fint där! åsikter
 26. 26. Du kan skriva beskrivande, redogörande och argumenterande texter. Jag var i Paris förra året. Det var i april och det var vår i luften. Vi bodde på ett vackert gammalt hotell som heter Rue de Paris. Hotellet var inte så bra eftersom personalen var otrevlig. Dessutom var det dyrt och de städade inte så bra. Det låg nära en park där vi promenerade. Vi såg Eifeltornet och var på konstmuseum. Vi åt på restaurang varje kväll, och vi fikade på flera caféer. Det bästa caféet hette Le petit Croissonte, där kan du dricka jättegott kaffe till ett bra pris. Jag tycker att Paris är den vackraste staden i världen. Det finns många gamla hus och vackra parker. Det finns mycket vackert att se och det är rent och fint där! åsikter Förklarar var du tycker så
 27. 27. Måste allt vara rätt?
 28. 28. Måste allt vara rätt? Nej.
 29. 29. Problem:
 30. 30. Problem: Fel pronomen
 31. 31. Problem: Fel pronomen han om en flicka, ni istället för vi.
 32. 32. Problem: fel punkter
 33. 33. Problem: fel punkter Jag var i Paris förra året det var fantastiskt det var en vacker stad jag hoppas att få åka tillbaka .
 34. 34. Problem: För lite subjekt
 35. 35. Problem: För lite subjekt Jag var i Paris förra året var fantastiskt var en vacker stad hoppas att få åka tillbaka .
 36. 36. Problem: Glömmer verb
 37. 37. Problem: Glömmer verb Jag i Paris förra året fantastisk, det vacker stad, hoppas tillbaka .
 38. 38. Problem: Fel tempus (tid) på verb
 39. 39. Problem: Fel tempus (tid) på verb Jag ska åka till Paris förra året. Det är fantastisk, det var vacker stad, jag hoppas reste tillbaka .
 40. 40. Problem: Fel ordföljd
 41. 41. Problem: Fel ordföljd Förra året jag Paris till åkte. Det fantastiskt stad var. Resa tillbaka jag hoppas om ett år göra.
 42. 42. Läs kursplanen på ditt språk på annasfi.blogspot.se Se två filmer där jag förklarar mer om hur man skriver olika texter.

×