Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Oppimissopimus -työkalu oppimisen tueksi

16,156 views

Published on

Oppimissopimus on mainio työkalu itsensä kehittämiseen. Lataa tästä diat ja vastaa kysymyksiin, jaa kavereittesi kanssa ja tee kovasti töitä, sekä muista reflektoida välillä mentorin ja tiimikavereiden kanssa niin oppimista tapahtuu varmasti.

Published in: Education
  • Login to see the comments

Oppimissopimus -työkalu oppimisen tueksi

  1. 1. Oppimissopimus -työkalu
  2. 2. Mikä on oppimissopimus? Itseohjautuvan oppimisen tueksi kehitetty työkalu. Lähteenä Ian Cunninghamin teos The Wisdom of Strategic Learning. Varaa 30 - 90 minuuttia aikaa ja pohdi viittä kysymystä, sekä kirjaa ajatuksesi ylös. Lisää tehoja oppimiseen saa kun jakaa ajatukset ystävien, mentorin tai kollegoiden kanssa. Tällöin he voivat auttaa kannustamalla eteenpäin ja kyselemällä kuinka oppimismatka sujuu. Oppimissopimukseen voi palata parin kuukauden välein tarkistamaan kuinka on edistynyt, ja päivittää sitä tarpeen mukaan. Seuraavien sivujen kuvat on piirtänyt Tiina Hoskari, visuaalisen ajattelun valmentaja Kuvitellen Oy:sta. Lisätietoja oppimissopimuksesta ja sen käytöstä voi kysyä Monkey Busineksen luovuusjohtaja Ville Keksijä Keräseltä, 040 731 2084, ville@banana.fi tai http://twitter.com/villemonkey Seuraavien sivujen Oppimissopimus -pohja on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Jaa samoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.
  3. 3. Kirjaa tähän hieman historiaasi. Pohdiskele missä olet ollut, mitä olet tehnyt ja mitä olet oppinut aiemmin.
  4. 4. Kirjaa tähän ajatuksia nykyhetkestä. Pohdiskele missä tilanteessa olet juuri nyt, mitä nyt tapahtuu ja mikä nyt on tärkeää.
  5. 5. Kirjaa tähän ajatuksia tulevaisuudesta. Pohdiskele mitä haluat oppia, minne haluat mennä ja mitä tulevaisuudelta odotat. Aikajänteen voit valita itse, mutta 6 - 12kk aikajänne on hyvä mistä aloittaa.
  6. 6. Viitaten edelliseen kuvan tavoitteisiin, pohdi nyt miten pääset perille. Ketä sinun tulee tavata, mitä kirjoja lukea, mille kursseille osallistua, miten haastaa itsesi, millaisia uusi kokeiluja ja prototyyppejä tehdä, jne jne.
  7. 7. Kuvittele itsesi tilanteeseen, kun olet saavuttanut tavoitteesi. Miltä tilanne näyttää, tuntuu ja vaikuttaa? Kirjaa ylös asiat mistä tiedät että olet perillä. Learning Contract presented here is a concept by Ian Cunningham. Illustrations by Tiina Hoskari / www.kuvitellen.fi
  8. 8. Kertaus: Oppimissopimus Miksi? Auttaa pysähtymään reflektoimaan historiaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Jaettaessa (työ)kaverien kanssa, oma oppiminen tehostuu ja nopeutuu, kun kaverisi tietävät mitä haluat oppia. Miten? Pysähdy hetkeksi, ja vastaa kysymyksiin. Kerro ajatuksistasi (työ)kavereillesi. Mikä? Työkalu oman oppimisen tueksi.

×