Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El senyor Veritat i el senyor Falsedat

886 views

Published on

Published in: Education
 • If you are looking for trusted essay writing service I highly recommend ⇒⇒⇒WRITE-MY-PAPER.net ⇐⇐⇐ The service I received was great. I got an A on my final paper which really helped my grade. Knowing that I can count on them in the future has really helped relieve the stress, anxiety and workload. I recommend everyone to give them a try. You'll be glad you did.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • If you need your papers to be written and if you are not that kind of person who likes to do researches and analyze something - you should definitely contact these guys! They are awesome ⇒⇒⇒WRITE-MY-PAPER.net ⇐⇐⇐
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

El senyor Veritat i el senyor Falsedat

 1. 1. Un dia el senyor Veritat va anar a buscar treball i un senyor que es va trobar pel camí quees deia Falsedat va tindre la mateixa idea i li va demanar al senyor Veritat si podia muntaramb ell amb un sol cavall i el senyor Veritat va accedir.Mentre cavalcava conversaven del tipus de treball que cadascú buscava, Veritat va dir quevolia ser secretari, així podria estar sempre net. Falsedat, per altra part volia ser Cuiner,perquè daquella forma sempre tindria molt per a menjar.
 2. 2. Havien passat ja un parell dhores quan varen veure a un home que portava un mort alcementiri. El senyor Veritat va ajudar a lhome a enterrar el mort. El senyor Veritat vapreguntar-li si havia resat pel mort. L home va dir-li que no sabia resar i que tampoc teniadiners per pagar un monjo que resàs per ell. El senyor Veritat li va donar tots els sous que teniaperquè el mort visqués en pau.
 3. 3. El senyor Falsedat es va enfadar molt amb el senyor Veritat perquè ja no tenien dinersper comprar menjar així que van decidir anar a pescar al riu. Varen trobar uns peixosque es varen quedar atrapats quan la corrent del riu va baixar. El senyor Veritat vasentir pena pels peixos i va deixar anar els que ell havia pescat, per això, el senyorFalsedat es va enfadar encara més.
 4. 4. Quan varen passar per un espès bosc, escoltaren un soroll terrible. En Veritat va anara veure que passava i en Falsedat mort de por estava darrere el seu amic. Eren setàguiles en un niu sense la mare. Les àguiles estaven mortes de gana així que Veritatva sacrificar el seu cavall per donar-li menjar. La resta de la carn la va ficar al voltantde larbre perquè la mamà àguila trobes el camí a casa.
 5. 5. Falsedat va odiar al seu company per matar el cavall. Ara per culpa daixò estaven obligatsa caminar. Van baixar de les muntanyes i van entrar a la ciutat. Es van presentar davant elrei i li van demanar treball, un com secretari i laltre com cuiner. I quina alegria van sentirquan el rei els hi va donar el treball que volien...Però quan Falsedat va veure que el seu company es seia a la taula amb el rei i que sempreestava molt ben vestit mentre que ell sempre estava brut i menjava a la cuina, es va posarfuriós i va decidir que havia de fer alguna cosa per fer mal al seu amic.
 6. 6. Un bon dia el rei i la reina varen sortir a navegar, quan de sobte a la reina li va caure lanell a la mar. EnFalsedat va escoltar que la reina va perdre lanell i li va dir al rei que el seu secretari Veritat tenia podersmàgics i que podria trobar lanell.El rei va enviar a Veritat a cercar lanell i li va dir que si no el trobava, el faria penjar quan sortís el Sol.
 7. 7. Veritat estava a la sorra plorant perquè si no recuperava lanell de la reina el penjarien al diasegüent. De sobte va sortir un peix i li va dir: - Per què plores?Veritat li va dir: -Ploro perquè si no trob lanell de la reina em penjaran.El peix li va donar lanell a Veritat perquè Veritat li havia salvat la vida.
 8. 8. Un altre dia Falsedat va anar fins el rei i li va dir “Senyor meu, ten recordes del que et vaig dir?”“Per suposat”, va dir el rei,”i crec que em vares dir la veritat, han trobat lanell”. Bé, va dirFalsedat, “el meu amic em va dir anit que ell és un gran mag i que està disposat a que el facispenjar davant tot el món". El rei, va manar cridar a Veritat i li va dir:Sé el que li has dit al teu amicel cuiner. Demà et faré penjar davant tot el món.
 9. 9. Aquella nit Veritat no va dormir. Al voltant de la mitja nit,un esperit se li va aparèixer desobte i li va preguntar perquè estava trist. Veritat li va contar el seu problema i lesperit liva dir: no ploris mes. Demà jo em vestiré amb les teves robes. Deixals que em pengin
 10. 10. Al dia següent, lesperit es va posar la roba de Veritat i es va dirigir a la forca per ser ser penjat.Molta gent va anar a veure lespectacle, i quan es va acabar, tornaren a les seves cases.Quanta va ser la sorpresa del rei i de la cort quan van tornar al palau i es van trobar a Veritatassegut a la taula, ben viu. Aquesta nit lesperit es va aparèixer davant Veritat i li va dir:”Jo soclesperit del mort pel que tu vas donar diners per comprar plegaries, perquè jo poguésdescansar en pau”. Després va desaparèixer.
 11. 11. Al dia següent Falsedat, el cuiner, li va dir al Rei que si deixava casar a Veritat amb la seva fillatindria tres fills en una nit. El Rei li va dir a Veritat : et donaré la meva filla en matrimoni, però siaquesta nit no té tres fills, faré que demà al matí tenterren viu. Veritat es va casar amb laprincesa, però per la nit estava molt preocupat. Per la finestra va entrar un àguila i li va preguntarperquè estava preocupat, Veritat li va contar la història, làguila li va dir que no es preocupara isen va anar volant. Tres àguiles van entrar a lhabitació de Veritat i cadascuna portava un nen.Veritat va despertar a la princesa i li va dir que eren els seus fills i els tenien que cuidar molt bé.
 12. 12. El rei es va despertar pel renou dels nens plorant. Quan va saber les notícies, va anar a veureque passava i quan va veure els tres nens es va posar molt feliç. Com el rei no tenia fills vadecidir donar-li la seua corona i el seu tro a Veritat.Amb aquesta història arribam a la conclusió que els que ajuden als altres quan tenen problemes,seran ajudats quan estiguin en dificultats.
 13. 13. Conte original de Filipines explicat perNancy Bullo Palulayel dia 2 dabril amb motiu delDia Internacional del Llibre Infantil iJuvenilJornades Culturals Sant Jordi 2012 Aquesta versió lhan elaborat els alumnes de 6è del CEIP CAN CANTÓ dEivissa

×