Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Първи брой

1,342 views

Published on

  • Login to see the comments

Първи брой

  1. 1. ЗДРАВЕЙТЕ! НИЕ, УЧЕНИЦИТЕ ОТ VІБ КЛАС, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗДАВАНЕТО НАНАШИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК, ОСЪЩЕСТВЯВАЙКИ НАШАТА ГОЛЯМАМЕЧТА. ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ НОВИ И ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ, ЩЕ ВИЗАПОЗНАЕМ С ИНТЕРЕСНИ И ЗАНИМАТЕЛНИ ФАКТИ. ЩЕ ОТРАЗЯВАМЕУЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ, РАБОТАТА ПО ПРОЕКТИ, КОНКУРСИ, СЪСТЕЗАНИЯ. НАДЯВАМЕ СЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО! ПЪРВИЯТ БРОЙ Е ПОСВЕТЕН НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ. Ще прочетете интервю с най-малките ученици в нашето училище, ще разберете техните тревоги и очаквания.Класните ръководители на първи клас ще споделятсвоите първи впечатления от децата.Директорът на ОУ „Гео Милев“, с.Белозем, ще разкрие свои спомени отучилище. Какво още? Рубрика „Знаете ли, че?“ Рубрика „Ем и Ем“ Минути за забавление Малки художници Да сготвим бързо и лесно Само за момичета... Само за момчета...
  2. 2. Никол Николаева : Да. Никол : Да. Михаил Касарски : Да. Михаил: Да. Кристиян Иванов: Да. Кристиян : Да, но не много, а малко.Никол : Тя е много добра!Михаил : Много е добра и ни учи намного хубави неща!Кристиян : Нашата класна е многодобра, също така не ни дава многодомашна. Г-ца Донка Неделчева : Искам да кажа, че им е много интересно и с желание вземат участие. Мисля, че ще се справят.Г-жа Тошка Стоева : Трудно им е, но с желание участват вчасовете и до края на учебната година ще успеят. Да си първокласник - то не е шега. Колко много грижи имам аз сега. По часовник ставам - времето следя. Мирно на чина си трябва да седя... Пиша, пиша букви и чета на глас, и разказвам ясно, и внимавам в час... Много, много грижи имам аз сега. Да си първокласник - то не е шега. Калина Малина
  3. 3. Интервю с г-жа Мария Александрова – директор на училището 1. Как се почувствахте при откриването на новата учебна година? За мен тя беше изпълнена с вълнение. Успяхме да завършим лицевата страна на училището. Тържеството беше успешно, но само вие, които бяхтеотстрани, можете да кажете дали сме се представили добре.2. Спомняте ли си първия си учебен ден като ученичка? А първата сикласна?Не. Но си спомням първия си ден като класен. Тогава синът ми беше в първи клас иимаше тържество (той казваше стихотворение), но аз не можах да присъствам,защото се наложи да поема клас от 26 души в професионалната гимназия в Белозем.3. Какво ще пожелаете на първокласниците?Пожелавам им тази уплаха, която е сега в началото, да отпадне и да имат добрирезултати през тази учебна година!4. Очакванията ви за учебната 2012/2013 година?Всичко, което е заложено като проекти, ще го осъществим до края на учебнатагодина. Интервюто взеха Йоана и Чудомира В следващия брой ще прочетете интересни материали за и от второкласниците.Рубрика „Ем и Ем“Здравейте , приятели!Ние сме Ем и Ем и това е нашата рубрика , в която вие ще можете да ни задаватевъпроси , а ние ще ви отговаряме. Засега ние ще останем анонимни , но в края нагодината може и да се разкрием . В момента само редакторите навестника - Йоана Йорданова и Чудомира Стамова знаят кои сме.На тях също може да задавате вашите въпроси, а ние да имотговаряме.
  4. 4. Ако обичаш да оцветяваш, ето нашето предложение! ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ИДЕИ ЗА КОНКУРСИ И СЪСТЕЗАНИЯ!1 пакет бисквити Бисквитите се„Закуска“ натрошават и се1 ч. ч. прясно заливат с топлотомляко /топло/ прясно мляко. Маслото,1 п. масло какаото, захарта,3 с. л. какао жълтъците и орехите се смесват добре и сместа1 ч. ч. пудра захар се изсипва в тавичка или1 ч. форма за печене.ч. орехи /накълцани/ Белтъците с 4 с.л захар се разбиват на сняг, накрая2 яйца се слага 1 с.л. карамелизирана захар. Белтъчният сняг се нанася върху тортата във вид на пламъци.Поверително! Оставя се да се стегне в хладилника. Приятен апетит! Порастването Откакто си се родила, непрестанно растеш и се променяш, но има периоди, в които това става много по-бързо. Пубертетът е един от тях. Тогава те връхлитат толкова много промени, че понякога се поглеждаш в огледалото и сама не можеш да се познаеш. При всяко момиче промените започват по различно време. Не можешда предвидиш кога точно ще започнат и при теб. В следващите броеве ще намеришповече информация за пубертета и ще научиш какво те очаква и приблизително кога щети се случи. Може би ти се иска да пораснеш, колкото се може по-бързо, или пъкобратното – никак не искаш да ставаш по-голяма. Не се тревожи! Промените ставаттолкова бавно и постепенно, че имаш достатъчно време да свикнеш с тях. Презгодините на пубертета тялото ти постепенно се променя. Порастването е по-лесно,когато се грижиш добре за собственото си тяло.

×