Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Control and Co-ordination Exercises - MH-CET 2015

Control and Co-ordination Exercises - MH-CET 2015 by ednexa.com

  • Login to see the comments

Control and Co-ordination Exercises - MH-CET 2015

  1. 1. Control and Co-ordination Exercises Q.1 In the resting state, interior of axon is more ---- compared to ECF. (a.) electronegative (b.) electropositive (c.) neutral (d.) none of the above. Q.2 The wall of blood vessel shows ---- to signal b.p. (a.) Tactile receptors (b.) Thermoreceptors (c.) stretch receptors (d.) statoacoustic receptors. Q.3 Eyes are located in the sockets of skull called ---- (a.) pockets (b.) orbits (c.) Holes (d.) Depression. Q.4 The two cerebral hemispheres are joined by a transverse tract of nerve fibers bridge called (a.) Corpus spongiosum
  2. 2. (b.) Corpus callosum (c.) Corpus albican (d.) Cerebellar commissure Q.5 The middle delicate web like membrane of the meninges is (a.) Pia mater (b.) Arachnoid mater (c.) Dura mater (d.) Epidural membrane Q.6 The outer layer of wall of eyeball is called - (a.) sclera (b.) Tunica albuginea (c.) Tunica vaginalis (d.) choroid Q.7 Iris is ---- (a.) opaque & pigmented (b.) opaque & non-pigmented (c.) transparent & pigmented (d.) Transparent & non-pigmented Q.8 Pupil is an aperture surrounded by –
  3. 3. (a.) cornea (b.) iris (c.) lens (d.) ciliary body Q.9 The spinal nerves are formed by the joining of dorsal & ventral roots of which dorsalroot is (a.) Sensory (b.) Motor (c.) Mixed (d.) None of these Q.10 Part of the brain which controls metabolism & water balance through secretion of ADH by pituitary is (a.) Thalamus (b.) Hypothalamus (c.) Cerebrum (d.) Medulla Answer key: 1-a 2-c 3-b 4-b 5-b 6-a 7-a 8-b 9-a 10-b #Solution
  4. 4. #1# Interior of axon has less cations as compored to ECF. So it is more electronegative. #6# The outer layer of wall of eyeball is called sclera. The middle layer is choroid. Tunica albuginea and vaginalis are related to reproductive system. #8# Pupil is an aperture surrounded by an iris. Cornea is transparent and continuous due to transparency light can pass through it. There is no hole in the cornea. Pupil is in front of the lens. Forward segment of ciliary bodyis iris. Keep on visitingwww.ednexa.com for more study material aboutMH-CET2015. -Team Ednexa

×