Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Commemoració a Paco Aura

264 views

Published on

Presentació de les activitats realitzades a l'IES Pre Vitòria durant el curs 2015-2016 sobre Paco Aura amb motiu del DENIP 2016

Published in: Education
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Commemoració a Paco Aura

  1. 1. PACO AURA I ELS DRETS HUMANS
  2. 2. Qui fou Paco Aura? Francisco Aura Boronat, també conegut com Paco Aura fou un Alcoià que sofrí privacions dels seus drets humans a un camp de concentració nazi.
  3. 3. Com parà Paco Aura a Alemanya? Paco Aura s’exilià a França després de la guerra civil degut a que ell lluità pel bàndol republicà, a França traballà en la fortificació de les defenses per evitar l’invasió Alemana, però el 21 de juny del 1940 fou detingut per soldats alemanys.
  4. 4. Que patí Paco a Mauthaussen? Paco Aura sofrí privacions dels seus drets humans, li donaven una barra de pa i una llonganissa per a menjar tota la setmana, com als altres reclusos li donaven sabates de fusta mal fetes que deformaven els peus, a més també li feien fer uns treballs abusius que junt a la seva dieta, condicions insalubres i abusos dels soldats la supervivència de Paco es podria considerar un miracle.
  5. 5. Com decidirem recordar-lo? Entre dos classes vam decidir que per el dia de la pau i la no violència recordariem a Paco Aura fent unes samarretes, en les que vam escriure un dret humà, que haviem elegit cadascú, i vam anar, manifestant-nos, fins al pont, que porta el seu nom.
  6. 6. També vam repartir uns fullets per informar als ciutadans que és el que estàvem fent, hi hagueren reaccions de tot tipus...

×