Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

87 laurier

703 views

Published on

Les over laurier - het is weer een mooie wetenswaardige les geworden.. Wat doet laurier precies

Published in: Education
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

87 laurier

  1. 1. Laurier Mei 2015 Les 87 Laurier
  2. 2. LAURIER ZORGT DAT JE DOORZET Laurier - Laurus nobilis Hier op de foto zie je de indi- aase laurier die ik in Tenerief heb gevonden. Voor gebruik neem je het blad. Die je in de thee of maaltijd kan verwerken. Ik gebruik een beetje laurier bij het stoven van rundvlees. De rundergoulash smaakt er heer- lijk door. Laurier geeft heel langzaam de kracht door aan zijn omgeving. Het is een reden om de thee van laurier door te laten koken, als je hem wilt gebruiken. Het gebruik van laurier doe ik graag en ik merk dat mensen er positief op reageren. Ik gebruikt laurier bij verkoudheid en verslijming van keel. Thee van laurier helpt tijdens keel- problemen en werkt bij een schore keel. Het lost overtollig slijm op, ook op andere plaatsen waar slijm voor ontsteking kan zorgen zoals een slijmbeursontstekingen. Laurier werkt positief op de spijsvertering, zorgt dat het eten beter verteerd en stopt diaree en verminderd winderigheid. Dit kruidje heeft een positieve werking op de lymfeklieren, verdrijft virussen en werkt positief op de luchtwegen en werkt op de bloedsuikerspiegel. Het brengt de cholestrol gehalte naar beneden. Laurier werkt bij hart en vaat problemen en zal positief werken op vochtophopingen. Laurier is goed voor de huid, gaat verdroging tegen en werkt tegen roos en hoofdhuid. Het heelt de wonden en maakt de huid weer heel. Laurier houdt luizen op een afstand. Aleppo zeep is gemaakt met de essence van laurier en zorgt voor een heerlijke zuiverende werking. Laurier is potentie verhogend. Het is wijs om dit kruid te vermijden tijdens de zwangerschap, omdat het bekend is dat dit kruidje abortus kan veroorzaken. Een klein beetje in het eten kan geen kwaad, maar beperk dit kruidje als je zwanger bent.
  3. 3. In Delfi kauwt men op laurier om helder te kunnen praten, contact te maken met de spirits en via een orakel te kunnen vertellen wat belangrijk is in het leven. Laurier als energie Dit kruidje zorgt voor doorzettingsvermogen en zorgt dat je gefocussed bent op je onderwerp. Het helpt je om in beweging te blijven en daarin volop de mogelijkheid be- nutten van het leven zelf. Laurier kan je helpen om naar je basis te gaan, geeft rust in het hoofd en zorgt dat je kan concentreren. Het is niet voor niets dat sporters uit Olympus een lauwer- krans kregen als ze gewonnen hebben. Het is het symbool geworden van overwinning en onvergankelijkheid. Nu nog steeds geeft men een krans aan de winnaar. Gebruik je de laurier als zielenenergie dan zal het kruid je een extra impuls geven om naar je helende vermogen te gaan. De laurier helpt je naar je hartenergie te gaan om vandaar uit te leven. Het maakt het leven waardevol, intens in verbinding en zorgt dat je opener naar de toekomst kan kijken. Waardeer jezelf en heb vertrouwen in een goede afloop. Als ik het over laurier heb, blijken er 3 verschillende laurierbomen te zijn. De Laurus Nobilis is onze bekende laurier. Het heeft het moeilijk te overleven in ons klimaat en komt zuidelijke streek zoals Griekenland en Italië. De indische laurier - Malabathrum familie van de kaneel en vooral in Tibet en Himalay- agebied. Deze laurier smaakt ook meer naar kaneel. Daun Salam is famillie van de mirte en heeft een wat citrus smaak. daar ga ik het een ander keer over hebben.
  4. 4. VLINDER THEE Kies de vrijheid van een vlinder. Zorg dat je zorgeloos door het leven heen gaat Laat stromen wat je benauwd. De thee herstelt de natuurlijke balans, zorgt dat je minder proble- men ervaart en helpt je te vladderen als een vlinder. De thee werkt krampverlossend, zorgt voor goede doorstroming van de luchtwe- gen en zal lichamelijke hindernissen doorbreken. Met: citroengras, gember, brandnetel, munt Vlieg met je vleugels naar het land van belofte http://www.ayourtha-webshop.nl/a-37530400/thema-thee/vlinderthee/
  5. 5. LAURIER OLIE Een zalf van laurier is makkelijk te maken en je kan in de zalf ook weegbree of brandnetel gebruiken. Verhouding is 1/5 laurier en 4/5 olie. Je kookt wat laurier in olijfolie. Zorg dat de olie niet heter wordt dan 60 graden, laat de olie even door pruttelen, zodat er genoeg van de goede stoffen van laurier in de olie kan trekken. Laat het een kwartier op een laag vuurtje staan, maar zorg dat de olie niet te hoge temperatuur krijgt. Even rusten en afkoelen en dan de laurier er uit zeven. Eventueel kan je een deel van de olie vermengen met kokosolie. Voor: Sterke en gezonde nagels - maakt nagelriemen heel. Het bevorderd de groei en zorgt dat de nagels weer krachtig wordt. Je kan deze zalf ook gebruiken bij kalknagels. Het dood schimmels en helpt de bloeddoorstroming van huid. het verzorgt de huid en heelt wondjes. Zorgt voor elastische huid en repareert de huid na ziekte en huidproblemen. Het werkt verwarmend en helpt bij artrose en reumatiek.
  6. 6. WEETJES UI Vorige week was ik bij een lezing en gaf ik iemand een ui in handen. Dit zorgde al voor een sterke reactie. De spanningen werden in een keer uit haar lichaam getrok- ken en ze begon vast te zitten met haar voeten op de grond. Ze had het nodig op dat moment. Snij een ui doormidden waardoor je de ringen van de ui kan zien. Alleen bewust met de ui bezig zijn kan zorgen voor aarding en maakt het hoofd rus- tig. Neem ui water - dat is heel simpel te maken, door wat ui te snijden en te koken dit helpt tegen cysten, maar kan de celinformatie positief beivloeden, waardoor kan- ker minder in het systeem vast zit. Dit zou je al preventief kunnen gebruiken. De ui was vroeger het geneesmiddel voor de armen - maar nu kom ik tot besef dat we allemaal die ui kunnen gebruiken en dat het medicijn nummer een is voor veel kwalen. SERING Wist je dat je seringen kan eten en verwerken in salade. Het heeft een hele eigen smaak en je wordt er vrolijk van. Je kan de serin- gen door salade doen. Maar dan smaakt het best wel typisch. Maar meng je sering met appelsap en laat dit koel rusten voor 24 uur dan zal de smaak heel byzonder zijn. Doe je wat seringen in smaak- jes water met een beetje komkommer en wat munt dan krijg je een heerlijke melange. Neem niet te veel want de smaak van seringen kan overheersen Sering geeft rust en activeerd de verbeelding. Het heeft een heerlijke verfrissende werking en acti- veerd de zin om weer aan de slag te gaan. Je kan de seringen gebruiken voor een olie om ischias pijn te verminderen en seringen heeft ook een positeve werking op de bloedwaarden.
  7. 7. Marja Hoefsmit - 2015 mei Verspreiden van informatie zorgt voor kennis Graag met bronvermelding. Lessen zijn ook digitaal te bestellen als boek les 1- 88 zijn voor 4,30 te bestellen. Be- vat meer dan 500 blz Het volgen van lessen zijn gratis, meld het even via ayourtha@gmail.com Je kunt de lessen ook online vinden op op mijn blog www.ayourtha.nl Kruiden en olie te vinden via www.ayourtha-webshop.nl Kruiden hebben genezende waarden. Zij kunnen je helpen in de zoektocht om gezond te worden. Jij alleen weet de weg naar genezing. Als de klachten te lang aanhouden is het raadzaam om contact te nemen met je huisarts. Via dropbox zijn de vorige lessen te vinden. Op www.ayourtha.nl is zijn veel lessen van kruiden on line te lezen. https://www.dropbox.com/sh/3fmzi2o9fw7bkrd/0-sifEX_U9 Veel leesplezier Ik maak graag een persoonlijke kruidenmelange voor je klaar.Kosten 13.50. Je kunt me ervoor mailen. Er is een simpele versie die makkelijker uitgeprint kan worden... Vraag die aan als je wil uitprinten.

×