Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

kruiden les 88 Pioenroos

1,215 views

Published on

Kruiden les 88 gaat over de pioenroos en wat je er mee kan doen.

Published in: Education
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

kruiden les 88 Pioenroos

  1. 1. Pioenroos Juni 2015 Les 88 Pioenroos
  2. 2. Pioenroos - is dat een kruid? Pioenroos - Paeonia Officinalis Pioenroos is dat een kruid... Natuurlijk, want het groeit in het wild in de Aziatische landen en wordt daar gebruikt in de gezondheidszorg. Wij halen de pioenroos uit een tuincentra, daar wordt het gekweekt voor de verkoop en meestal uitge- kozen voor de kleur en vorm. Ook de gecultiveerde pioenroos kan je gebruiken, maar natuur- lijk weet men precies wat men heeft aan de geneeskracht als men de officiële gebruikt. De samenstelling kan ook verschil- len per bloem. In China gebruikt men de wor- tel van de pioenroos voor ge- nezing. Daar heet het Chi Shao Yao. Het werkt bij jicht en reumati- sche klachten. Het haalt over- tollige hitte uit het bloed - zoals de chinezen dat zo mooi kunnen zeggen en haalt eczeem weg. Het verminderd traumatische ervaringen die met pijn gepaard gaan en zorgt voor ontspanning in spieren, vochtophoping in de benen, doorstroming van de nieren en kan de bloedsomloop beter laten stromen, het kan ook bloedstollingen beinvloeden. De pioenroos werkt bij epilepsie, verkoudheid, artritis en maakt de menstruatie minder pijnlijk. Ook kom ik deze tegen bij neus- bloedingen, gezwollen rode ogen, abcessen en bulten vaginale problemen. Het opmerkelijke wat ik tegen gekomen ben is, dat de pioenroos ook helpt bij botbreuken en heeft het een sterk vermogen om de kwetsuren van een val te genezen. Het wordt bij de Chi- nezen ook gebruikt om hernia problemen aan te pakken. Heb je migraine, of is je energie balans niet in harmonie, dan kan de pioenroos je helpen. Het zuivert het bloed en heeft een positieve werking op de nieren en zorgt dat gifstoffen het li- chaam verlaten.
  3. 3. Pioenroos en openheid Ik heb nu al vaker meegemaakt dat de pioenroos een boodschap van huwelijk droeg. Het kondigde een huwelijk aan, of het was een van de belofte van samenspel en ver- binding. Voornamelijk in de Aziatische landen staat de pioenroos daar ook voor. Als symboliek is het een hele mooie, want de pioenroos laat zoveel openheid zien. Kijk maar eens in de hart van de pioenroos en het laat trouw en verbinding zien. Het geeft een stuk openheid weer, waarin je makkelijker jezelf kan laten zien. Maar voor mij is een pioenroos ook een bloem om naar buiten te gaan en jezelf in volle pracht te laten zien. Het vraagt er eigenlijk om, dat je eens de banden loslaat en je ja-maar aan de kant schuift om eens jezelf in het zonlicht te plaatsen. Het versterkt de harmonie met dat wat je van binnen voelt en dat wat je van buiten ervaart. Geloven in de kwetsbare tere bin- nenkant die je hebt - dit kan pas ontstaan als er veiligheid ontstaat om dit aan te kun- nen waarbij mensen jou ook in de waarde kunnen laten. - Je kan de pioenroos mee koken als groen- te. Gebruik daar dan de bloemblaadjes voor. De pioenroos is ietsje giftig, dus stop niet zomaar een pioenroos in je mond. De pioenroos is genoemd naar Paieon, het was de god van genezing. Al in vroegere tijden was men bewust van de krachtige genezende werking van de pioenroos en als je die dan ook tegen komt is dat nooit voor niets. Al in de middeleeuwen werden er kettingen geregen van pioenroos en gedragen. Het grappige is dat juist mannen dit toepaste om een geschikt meisje naar zich toe te lokken. Je zou dus een ritueel kunnen bedenken waarbij mannen meer zelf vertrouwen krij- gen om zich bij vrouwen te presenteren en hun kwetsbaarheid te durven laten zien. Het het dragen van een ketting verdrijft de demonen en zorgen dat bacteriën niet bij je kunnen komen. Hier werd de pioenroos gezien als helpende vriend en verdrijven van het kwade.
  4. 4. Vlierboesem siroop Pluk de vlierbloesem en schudt de bloesem uit en doe ze in een pan. Be- giet ze met kokend water 100 gram per 1 liter water. Laat het dan een nacht staan. Voeg er citroen, munt, steranijs of kaneel door. Het maakt de vlierbloesemsiroop nog lekkerder. Breng het vocht met vlierbloesem tegen de kook aan. Doe er suiker in, kan ook palmsuikerbloesem zijn. Neem 1 kilo suiker voor 1 liter water. Doe er wat citroenzuur bij ( onge- veer 5 gram per liter). Laat het even doorkoken. Zeef de bloemetjes er uit. Je kan de siroop verdund drinken of over een toetje doen. Als je min- der suiker wil gebruiken bewaar de vlierbloesem in de diepvries, dan be- derft het niet. Stevia heeft een hele eigen smaak, dus is het minder aan- trekkelijk om die in de siroop te gebruiken. Geniet er van. Het helpt ook niet de vlierbloesemsiroop langer houdbaar te maken. Je kunt de vlierbloesem gebruiken voor de luchtwegen, spijsvertering en het zorgt dat je makkelijker kan doorstromen. Ga op avontuur om jezelf beter te leren kennen. www.ayourtha.nl
  5. 5. Bouwthee Thee dat helpt bij: Activeert de cellen en geeft positieve informatie aan de cellen. Helpt in genezingsproces bij kanker. Helpt bij wonden die niet willen genezen. Onregelmatige huid. Helpt bij kneuzingen en breuken. Met: smeerwortel, goudsbloem, brandnetel, guambladeren, bittere komkommer, pau d’arco, kurkuma, groene thee en citroengras http://www.ayourtha-webshop.nl/a-37530247/thema-thee/bouwthee/  4,50
  6. 6. Weetjes Vlierbloesem Het is weer tijd om vlierbloesem te plukkan. Laat ook iets staan voor de vlierbessen in het najaar. De bloesem helpt bij verslavingen en zorgt dat de luchwegen schoon worden. In de kern kan de vlier opstakels opheffen en zorgen voor bewust leven. Als je ervoor kiest om van het leven te genieten zal je meer spanningen los laten en ook intenser leven. Deze kwaliteit helpt je om je te ontdoen van spanningen en gifstoffen in je lichaam. In les 52 kom je de vlier weer tegen. Meidoorn Je prikt je aan de meidoorn en dan? De prik geeft een intense prikkel al aan het lichaam dat zelfs een prik veroorzaakt aan het hart. Deze electronische golf dat ontstaat, helpt het hart beter te werken en zal je helpen liefdevol voor jezelf te zijn. Durf je eigen keuze te maken en kiezen voor dat wat goed voelt. Volgen van andere mensen zorgt vaker dat je ver van je kern af komt te staan.. maar wat wil je zelf? De meidoorn helpt je dit pad te ontdekken. Les 79 Citroengras Met citroengras kan je de aura weer dichten. Als mensen de citroengras in hun handen hebben zal er een netwerk van soort glas- vezel energie rondom de aura verschijnen. Het dicht de aura af en zorgt dat er weer beweging toegelaten wordt. Dit is vooral te merken in contact met andere mensen waar meer interactie toe genomen kan worden.
  7. 7. Marja Hoefsmit - 2015 juni Verspreiden van informatie zorgt voor kennis Graag met bronvermelding. Lessen zijn ook digitaal te bestellen als boek les 1- 88 zijn voor 4,30 te bestellen. Be- vat meer dan 500 blz Het volgen van lessen zijn gratis, meld het even via ayourtha@gmail.com Je kunt de lessen ook online vinden op op mijn blog www.ayourtha.nl Kruiden en olie te vinden via www.ayourtha-webshop.nl Kruiden hebben genezende waarden. Zij kunnen je helpen in de zoektocht om gezond te worden. Jij alleen weet de weg naar genezing. Als de klachten te lang aanhouden is het raadzaam om contact te nemen met je huisarts. Via dropbox zijn de vorige lessen te vinden. Op www.ayourtha.nl is zijn veel lessen van kruiden on line te lezen. https://www.dropbox.com/sh/3fmzi2o9fw7bkrd/0-sifEX_U9 Veel leesplezier Ik maak graag een persoonlijke kruidenmelange voor je klaar. Kosten 13.70. Je kunt me ervoor mailen. Er is een simpele versie die makkelijker uitgeprint kan worden... Vraag die aan als je het wil uitprinten.

×