Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

kruidenles 89 Bieslook van kruidje

1,030 views

Published on

Kruidenlessen van Marja Hoefsmit

Published in: Education
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

kruidenles 89 Bieslook van kruidje

  1. 1. Bieslook
  2. 2. Ik heb bieslook in de tuin Heerlijk die bieslook in de salade, of op de bo- terham. De bieslook smaakt een beetje naar ui, maar is niet zo doordringend dan ui. Het lijkt een beetje op gras en de sprieten knip je er af om te gebruiken. Ze groeien daarna weer aan, zodat je vaker van de plant kan gebruiken en ook de bloemen zijn eetbaar en zijn heerlijk in de salade. De Latijnse naam van bieslook is: Allium schoenoprasum en is van de familie van de look, waar ook de ui onder valt. Bieslook kan heel goed overwinteren en zal de holle sprietjes in het voorjaar weer laten zien. Ik zei wel eens tijdens mijn workshop dat schoenoprasum veel op schoen aan doen leek - en dat is ook precies wat de bieslook wil. Het wil je laten reizen, de wereld laten zien en het avontuur ingaan. Bieslook wordt gebruikt bij: vochtafdrijvend, koorts wordt afgevoerd, werkt zuive- rend en zal harmonie brengen in bloeddruk. Het zorgt het verteren van voedsel en wetenschappers onderzoeken de mogelijkheden van bieslook bij kanker, omdat het cellen kan repareren. Bieslook haalt de bloedsui- ker waarde omlaag, waardoor het bij suikerziekte gebruikt kan worden. Mensen die te veel of te weinig ijzer in hun li- chaam hebben - zal door het eten van bieslook andere waarde vinden. Het helpt al om een bosje bieslook in de tuin te hebben, vooral de paarse bloemetjes zorgen dat er een evenwicht ontstaat in het lichaam en het denken. Het leuke hierbij is dat je ze kan eten en er voor zorgt dat de sprieten niet kei hard wor- den, waardoor je het vaker kan gebruiken. Je kan steeds wat er afknippen en invriezen voor later - in de winter, waar het plantje zich terugtrekt.
  3. 3. Ik heb bieslook in de tuin Men denkt dat bieslook uit China komt en dat Marco Polo het plantje meegevoerd heeft naar het westen. Het klimaat hier is gunstig voor de bieslook om te groeien en woon je in een nat gebied, dan zal de bieslook zich heel goed verspreiden. De energie van de bieslook is harmoniserend en zal zorgen weg halen. De roze kleur van de bloemetjes werkt positief op de kruinchakra en wil je helpen balans in je li- chaam te vinden en zorgt dat je niet voor alles open te staat. Als een trechter zal de energie van kruin via je lichaam naar je voeten bewegen waar het een anker gaat slaan in de grond en er voor zorgt dat je stabiel staat. Dan zorgt het dat emoties kunnen stromen en dat spanningen het lichaam verlaten. Dit zie je ook vaker terug bij kinderen - die de ervaringen in het lichaam vast houden. Tijdens het eten van bieslook - maar ook gewoon de aanwezigheid van bieslook is aal genoeg om je er mee te verbinden, zal helpen spanningen los te laten. De kinderen die hoog gevoelig zijn of stempel ADHD hebben zullen kalmer worden en zullen meer hun eigen energie mogen voelen. Ga met bieslook de wereld veroveren, zoals Marco Polo dat deed en ontdek plaatsen die nieuw zijn. Nieuwe uitdagingen - nieuwe omgeving zorgt voor andere belangstelling, opent je vizier en helpt je flexibel met het nieuwe om te gaan. Kom je de bieslook tegen dan zal het je vragen om op reis te gaan en je horizon te verbreden. Het avontuur begint door jezelf beter te leren ken- nen en in contact te treden met mensen rondom je heen. Laat je leiden door je innerlijke kracht en je zult merken dat mensen veel met je willen delen. Bieslook - gewoon een kruidje uit de tuin, maar toch heel speciaal.
  4. 4. Rozenolie Deze olie is zo simpel te maken. Ga op zoek naar rozenblaadjes en verzamel ze in een glas of pot. Het mogen ook wilde rozen zijn. Doe er een liter zonnebloemolie over en zet ze op een zonnige plaats. Roer het elke dag voor een week. Zo zal het vocht uit de blaadjes ontsnap- pen en de rozenblaadjes door de olie opgenomen worden. Laat het daarna nog een paar weken staan. Zeef de rozenblaadjes uit de olie en doe de olie in een bruine fles, die je op een donkere plaats bewaart. Rozenolie is goed voor de huid, heeft een positieve werking op het hart en maakt je zacht en open. Het is een olie die het houden van jezelf stimuleert en zorg dat je van het leven houdt. Het maakt de huid zachter. www.ayourtha.nl - Marja Hoefsmit
  5. 5. vlinder thee Kies de vrijheid van een vlinder. Zorg dat je zorgeloos door het leven heen gaat Laat stromen wat je benauwd. Kost 3,50 De thee herstelt de natuurlijke balans, zorgt dat je minder problemen ervaart en helpt je te vladderen als een vlinder. De thee werkt krampverlossend, zorgt voor goede doorstroming van de luchtwegen en zal lichamelijke hindernissen doorbreken. Met: citroengras, gember, brandnetel, munt Vlieg met je vleugels naar het land http://www.ayourtha-webshop.nl/a-37530400/thema-thee/vlinderthee/
  6. 6. Vrouwenmantel olie Het is bijna volle maan - een reden om olie van de vrouwenmantel te maken. De olie is makkelijk te ma- ken en leuk om te doen. Pluk de vrouwenmantel tijdens de volle maan en doe het in een glazen pot. Giet daar dan de zonnebloe- molie overheen - genoeg om de mantel helemaal in de olie te krijgen. Roer dan dagelijks door de olie, zodat de vocht uit de vrouwenmantel kan ontsnappen en na zeef de bladeren tijdens de nieuwe maan, dan heb je een hele speciale olie. Je kan eventueel een maan ceremonie aan verbinden of dank de maan voor het vrouw zijn in jou. Of je geeft het met een intentie aan de vrouwen rondom je heen. De maan is vrijgevig dus geef het onvoorwaardelijk. In energie krijg je hiermee zoveel weer terug. Je zal met de vrouwenmantel de onderzoekingstocht ingaan om jezelf beter te leren kennen en contact te maken met je emoties. De Vrouwenmantel helpt de menstruatie te reguleren, heft problemen op met baarmoeder en eierstok het zorgt dat pijn verminderd wordt tijdens menstruatie, helpt tijdens de menopauze en zorgt dat de bevalling beter kan stromen. Het dragen een flesje zorgt voor een zachtere uitstraling en helpt je in har- monie te komen met je vrouw zijn. Ben je op iemand verliefd dan kan de vrou- wenmantel je net even de mooiere aantrekkelijke uitstraling verzorgen. Ik heb het ook in mijn assortiment op www.ayourtha-webshop.nl. Maar het is ook leuk om het zelf te maken.
  7. 7. Rondom ons heen De natuur roept ons en wil met ons spelen. Het is ook veel te mooi om binnen te zit- ten. Ik wil zo wie zo buiten zijn en mijn opgewektheid met de natuur delen. Kijk hoe de vlier haar best doet om mooie bloe- sems te kweken. Tijd om weer de vlierbloesem si- roop te maken en de fluitenkruid heeft dit jaar ook weer prachtig gebloeid. De wortels worden gebruikt om medicijn tegen kanker te maken. De magische datum van 24 juni is ook al voorbij dus we mogen volop sint janskruid plukken. Ik merk helaas dat ze nog niet zo ver zijn, maar hou de gele bloemetjes in de gaten. Met gebruik van olijfolie kan de de gele bloemetjes bewaren en tot een heerlijke olie maken. Die voor veel huid problemen toegepast kunnen worden en ook heerlijk is om mee te masseren. Vergeet niet op 2 juli tijdens de volle maan je vrouwenmantel te oogsten. Dan is de plant namelijk op zijn krachtigst. Je kan er ook een heerlijke olie van maken - die helpt om rust te vinden, emoties laat stromen en vrouwen helpen in hun lichamelijke zijn. Dit alles heb ik al reeds een keer besproken in de lessen, maar ik zal het hier nog een keer melden. Gebruik de rozenblaadjes om een heerlijke olie voor jezelf te maken. Je zult merken dat de olie heerlijk naar rozen ruikt en het is zo’n weldaad voor de huid, of geef het eens kado aan een hartsvriendin.. ze zal het waar- deren. Vergeet niet naar kamille te zoeken. Het helpt de lucht- wegen te openen en je kan baat hebben bij hooikoorts. Ook zal het jonge vrouwen begeleiden bij de menstru- atie en zal daarin pijn verdrijven. Velen zijn tijdens de voorgaande lessen aan de orde ge- weest.
  8. 8. Marja Hoefsmit - 2015 juni Verspreiden van informatie zorgt voor kennis Graag met bronvermelding. Lessen zijn ook digitaal te bestellen als boek les 1- 89 zijn voor 4,30 te bestellen. Be- vat meer dan 500 blz Het volgen van lessen zijn gratis, meld het even via ayourtha@gmail.com Je kunt de lessen ook online vinden op op mijn blog www.ayourtha.nl Kruiden en olie zijn te vinden via www.ayourtha-webshop.nl Kruiden hebben genezende waarden. Zij kunnen je helpen in de zoektocht om gezond te worden. Jij alleen weet de weg naar genezing. Als de klachten te lang aanhouden is het raadzaam om contact te nemen met je huisarts. Via dropbox zijn de vorige lessen te vinden. Op www.ayourtha.nl is zijn veel lessen van kruiden on line te lezen. https://www.dropbox.com/sh/3fmzi2o9fw7bkrd/0-sifEX_U9 Veel leesplezier Ik maak graag een persoonlijke kruidenmelange voor je klaar. Kosten 13.70 Je kunt me ervoor mailen. Er is een simpele versie die makkelijker uitgeprint kan worden... Vraag die aan als je het wil uitprinten.

×