Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El daltonisme

El daltonisme

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

El daltonisme

 1. 1. EL DALTONISME Institut Carles Vallbona - Dpt. Orientació
 2. 2. COLORS A LA VISTA
 3. 3. QUÈ ÉS EL DALTONISME? El daltonisme és un defecte genètic que ocasiona dificultat per distingir els colors.
 4. 4. JOHN DALTON El Químic John Dalton(1766-1844) patia daltonisme. Va ser el primer malalt en qui es va estudiar aquesta malaltia, d’aquí el nom. Dalton tenia la teoria que ell veia el món amb un filtre blau, el vermell i el blau no tenien diferència. Aquest científic, que ja sospitava de la seva malaltia, va deixar dit que després de la seva mort, estudiessin els seus ulls.
 5. 5. COM ES DETECTA? Pot detectar-se mitjançant tests visuals específics, com les cartes d’Ishihara, dissenyades pel doctor Shinobu Ishihara, professor de la Universitat de Tòquio. La prova consisteix en unes cartes de colors que contenen cercles de punts de colors i tamanys aleatoris. A cada cercle es forma un número visible per les persones amb visió normal i invisible o difícil de veure pels qui tenen un defecte de visió.
 6. 6. GRAU D’AFECTACIÓ El grau d’afectació és molt variable i oscil·la entre la falta de capacitat per distingir qualsevol color (acromatòpsia, en què ho veuen gris) i un lleuger grau de dificultat per distingir alguns matissos de vermell, verd i ocasionalment blau.
 7. 7. HOMES - DONES Afecta 8 de cada 100 homes i 5 de cada 1.000 dones. Herència del daltonisme a l’espècie humana.
 8. 8. COM AFECTA LA VIDA DIÀRIA A la vida diària, suposa un problema, ja que els daltònics poden tenir dificultats en: valorar l’estat de determinats aliments, identificar codis de colors de plànols o escollir determinades professions que exigeixen superar un reconeixement mèdic que implica identificar correctament els colors (militar de carrera, pilot, capità de marina mercant, policia, àrbitre de futbol, etc.).
 9. 9. WEBGRAFIA http://ateneu.xtec. cat/wikiform/wikiexport/cursos/escola_inclusiva/dtle/modul_1/apartat_3 https://es.wikipedia.org/wiki/Daltonismo http://ateneu.xtec. cat/wikiform/wikiexport/cursos/escola_inclusiva/dtle/modul_1/apartat_3
 10. 10. KAHOOT!

×