Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Programul wiliams

4,036 views

Published on

Published in: Real Estate
  • Login to see the comments

Programul wiliams

  1. 1. PROGRAM DE EXERCITII PENTRU ASUPLIZAREA TRUNCHIULUIINFERIOR PRIN EXERCITII DE REMOBILIZARE A COLOANEI LOMBARE Exercitiul 1. - se misca varfurile inainte si inapoi de 20ori Exercitiul 2. - se ridica piciorul drept se pune talpa pesaltea, apoi cel stang. Se repeta de 20 ori Exercitiul 3. Culcat pe spate, picioarele intinse, mainile in lateral cu palmele pe sol, se executaindoiri ale genunchilor. Se repeta de 5 ori cu fiecare picior. Exercitiul 4. Acelasi exercitiu, numai ca se indoaie ambii genunchi deodata. Se repeta de 5 ori. Exercitiul 5. - s e r i d i c a p i c i o r ul d r e p t s e p r i nd e c umainile se trage la piept, se mentine6 secunde apoi se repeta cu stangul.Se executa 5 repetari cu fiecare picior. Exercitiul 6.
  2. 2. Acelasi exercitiu. Numai ca se trag ambii genunchi deodata. Se executa de 5 ori. Exercitiu 7. Culcat pe spate, genunchii indoiti cu talpile pe pat, mainile in lateral cu palmele pesol. Se indoaie ambii genunchi spre dreapta, apoi spre stanga pana ating patul.(balansarea genunchilor). Se repeta de 10 ori in fiecare parte. Exercitiul 8. Culcat pe spate. Se aseaza talpa piciorului drept pe genunchiul stang si se indoaie pana cand genunchiul drept atinge solul. Apoi se inverseaza. Se repeta de 5 ori cu fiecare. Exercitiul 9. Culcat pe spate. Un genunchi este indoit cu talpa pe sol, iar celalalt picior intins. Seridica piciorul intins pana la 90º si se mentine 3 secunde pozitia, dupa care se revine. Serepeta de 5 ori cu fiecare picior. Exercitiul 10. - intins pe spate cu genunchii indoiti, seridica usor fundul de pe saltea si cu zonalombara se impinge in saltea. Se repeta de 10ori. Exercitiul 11. Culcat pe spate, bratele ridicate pe langa cap, genunchii indoiti la 90º, talpile pe pat,se impinge zona lombara spre pat si se ridica usor sacrul ( sezutul) de pe pat. Se mentine5 secunde pozitia si apoi se revine. Exercitiul 12. - in patrupedie. Se ridica bratul drept si piciorul stang in acelasi timp, privireaurmarind miscarea mainii, mentinand potia3 secunde. Apoi se inverseaza. Se repeta de5 ori cu fiecare alternativ. Exercitul 13.
  3. 3. - pisica si camila-pis ica se executa mai usor f ara o lordozare prea puternica, si sa nu apara durere. De 10ori. Exercitiul 14. Sezand pe un scaun cu genunchii intinsi, picioarele mult departate. Se apleaca cumainile inainte indoind trunchiul astfel incat sa se atinga solul sub scaun. Se mentine 4, 5secunde. Se executa de 6 ori. Exercitiul 15. In picioare, se executa genuflexiuni cu spatele drept, mainile se sprijina de spalier sau se sprijina de spatarul unui scaun. Se repeta de 10 ori cu fiecare picior. Exercitiul 16. Exercitii cu spatele la spalier. Mainile prind bara de la nivelul soldului. Se penduleaza piciorul intins stanga-dreapta. Apoi se inverseaza. Se repeta de 10 ori cufiecare picior. Exercitiul 17. Aceeasi pozitie, se indoaie genunchiul stang la 90º, apoi se schimba piciorul. Serepeta de 10 ori cu fiecare. Exercitiul 18. Cu fata la spalier, picioarele se spijina pe perete. Se redreseaza bazinul, intinzandmainile si lasand toata greutatea in maini, sezutul fiind coborat, picioarele ramanandintinse. Se repeta de 10 ori. Exercitiul 19. Cu fata la spalier, ambii genunchi indoiti la nivelul unei bare, mainile prind o baradeasupra umerilor. Apoi se intind mainile ramanand cu genunchii indoiti, sezutul fiindcoborat la maxim. Se repeta de 10 ori Exercitiul 20. Din atarnat la spalier. Se ridica ambii genunchi la piept. Se repeta de 5 ori. Exercitiul 21. Din atarnat la spalier. Ambii genunchi indoiti, se rotesc stanga-dreapta. Se repeta de3 ori in fiecare parte. Exercitiul 22. Din atarnat la spalier, se penduleaza ambele picioare intinse stanga-dreapta. Serepeta de 5 ori in fiecare parte.
  4. 4. Exercitul 23. Culcat pe spate. Un genunchi este indoit cu talpa pe pat, iar cu celalalt se executa bicicleta. Apoi se inverseaza. Se executa de 15 ori cu fiecare picior. Exercitiul 24. -cu spatele l ipi t de perete, se coboara usor indoind genunchi i ,mentinind contactul cu peretele in zona lombara si toracala,se mentine pozitia cateva secunde apoi se ridica, se repetade 5 ori. PROGRAMUL SE REPETA DE 2, 3 ORI PE ZI.

×