Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
1
TEKS UCAPAN EN ABDUL HALIM BIN ABD RAHMAN AMP
PENGARAH INSTITUT LATIHAN PERINDUSTRIAN KEPALA BATAS
JABATAN TENAGA MANUSI...
2
Y.B Dato’-Dato’, Datin-Datin, Tuan-tuan dan Puan-Puan hadirin Sekalian,
Terlebih dahulu saya ingin merakamkan setinggi-t...
3
Dato’-Dato’, Datin-Datin, Tuan-Tuan dan Puan-Puan hadirin sekelian.
Sebagai mengakhiri ucapan ini, sekali lagi saya ingi...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ucapan Penutup Pengarah Sukan JTM 2007

3,060 views

Published on

Teks Ucapan Pengarah ILP Kepala Batas - Majlis Penutup Sukan Jabatan Tenaga Manusia 2007

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Ucapan Penutup Pengarah Sukan JTM 2007

  1. 1. 1 TEKS UCAPAN EN ABDUL HALIM BIN ABD RAHMAN AMP PENGARAH INSTITUT LATIHAN PERINDUSTRIAN KEPALA BATAS JABATAN TENAGA MANUSIA untuk MAJLIS PENUTUP KEJOHANAN SUKAN ILJTM WILAYAH UTARA 2007 30 APRIL 2007 (ISNIN), 4.45PTG, DKU ILP KEPALA BATAS oleh Pn. Rodzidah Mohd Rodzi Terima kasih tuan pengerusi majlis, Yang Mulia saudara pengerusi majlis, Yang Berhormat Datuk Roslan bin Saidin, Adun Pinang Tunggal, Yang Berusaha Pengarah-pengarah ILJTM Wilayah Utara, Ketua-ketua Jabatan, Ketua- ketua Kontinjen. Yang di hormati urus setia Kejohanan Sukan ILJTM Wilayah Utara 2007, kakitangan- kakitangan ILJTM Wilayah Utara yang hadir. Dif-dif jemputan, Yang dikasihi pelatih-pelatih yang mewakili kontinjen masing-masing dan para hadirin sekalian. Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera MUKADIMAH Syukur Alhamdulillah kehadrat Allah S.W.T. kerana dengan limpah dan kurnianya dapat kita berkumpul pada petang yang berbahagia ini dalam satu Majlis Penutup Kejohanan Sukan ILJTM Wilayah Utara kali ke-6 ini. Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengalu-alukan kehadiran Y.B. Datuk Roslan bin Saidin, Adun Pinang Tunggal yang dapat meluangkan masa memeriahkan majlis dan seterusnya menyempurnakan Majlis Penutup Kejohanan Sukan ILJTM Wilayah Utara 2007 kali ke-6 ini. Terima kasih Datuk. Terima kasih juga kepada semua Pegawai dan kontingen-kontingen yang mewakili ILP, ADTEC dan JMTI. Tidak lupa juga kepada dif-dif jemputan dan semua yang hadir ke Majlis pada petang ini. Kehadiran dan sokongan hadirin amat bermakna kepada kami.
  2. 2. 2 Y.B Dato’-Dato’, Datin-Datin, Tuan-tuan dan Puan-Puan hadirin Sekalian, Terlebih dahulu saya ingin merakamkan setinggi-tinggi terima kasih kepada semua kontingen dan wakil ILJTM di atas komitmen dan semangat kesukanan yang telah diberikan sepanjang Kejohanan berlangsung. Saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan tahniah dan syabas kepada semua Ahli Jawatankuasa kerana telah menganjurkan Kejohanan ini dengan cemerlang dan sempurna sekali. Tidak ketinggalan juga penghargaan kepada Jabatan Belia dan Sukan Negeri Pulau Pinang dan kepada pihak yang membantu secara langsung atau tidak langsung. Hadirin Sekalian, Hari ini berakhirlah Kejohanan Sukan pada kali ini yang telah berlangsung selama 3 hari. Kejohanan ini merupakan acara dwi tahunan yang dianjurkan secara bergilir-gilir oleh ILJTM yang dipilih oleh Jawatankuasa ILJTM. Kejohanan Sukan pada kali ini disertai oleh Kontigen negeri Wilayah Utara dengan jumlah peserta dan pegawai seramai kira- kira 650 orang. Sebanyak 8 jenis acara telah dipertandingkan iaitu Bola Sepak, Bola Jaring, Bola Tampar, Sepaktakraw, Badminton, PingPong, Futsal dan Bowling. Kira-kira 36 pingat telah dimenangi oleh para atlet. Sebanyak 12 Juara telah memenangi pingat emas. Kepada para atlet yang mengambil bahagian dan meraih pingat kejohanan selepas ini saya ucapkan tahniah. Manakala kepada yang tidak berjaya jangan berputus asa, kerana penyertaan anda sudah pun menjadi kebanggaan dan merupakan kejayaan. Para hadirin yang dihormati sekalian, Saya berharap para hadirin selesa dan gembira atas usahasama dan perlaksaan oleh pihak ILP Kepala Batas sepanjang Kejohanan ini berlangsung. Saya juga berharap para hadirin membawa pulang pengalaman yang manis dan bermakna. Hadirin sekalian, Suasana bersukan merangsang kita berkomunikasi bersama-sama berkongsi kegembiraan jika menang dalam permainan mahupun berkongsi perasaan pilu jika tertewas. Kejohanan seumpama ini merupakan satu pendekatan yang disediakan oleh Jabatan bagi mendukung matlamat kerajaan melahirkan pekerja-pekerja yang sentiasa cergas, cekap, aktif, berdisiplin, berdaya maju dan berdaya tahan. Melalui sukan juga, Jabatan berharap akan dapat memupuk semangat kerjasama berpasukan dan mengeratkan hubungan integrasi berbilang kaum di negara ini.
  3. 3. 3 Dato’-Dato’, Datin-Datin, Tuan-Tuan dan Puan-Puan hadirin sekelian. Sebagai mengakhiri ucapan ini, sekali lagi saya ingin mengucapkan tahniah kepada semua atlet yang telah berjaya meraih pingat. Kepada Ketua Kontingen, tahniah saya ucapkan di atas sokongan dan galakkan yang telah diberikan kepada setiap para atlet. Syabas dan tahniah juga kepada semua urusetia yang telah bertungkus lumus menjayakan Kejohanan ini. Sekian, Wabillahitaufik Walhidayah Warahmatullah Hiwabarakatuh dan terima kasih.

×