Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

My sherlock app - Do It Yourself Detective

Burgeropsporing online

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

My sherlock app - Do It Yourself Detective

 1. 1. MY SHERLOCK ‘Do itYourself’ Detective App Door: Joey Saddal en Arnout deVries Juni 2016 http://www.SocialMediaDNA.nl/My-Sherlock
 2. 2. Doel van de app ■ Do ItYourself opsporing:Op één plaats alle tools die nodig zijn om een burgeronderzoek te doen na een misdrijf. ■ Eenvoudiger maken om melding of aangifte te doen met een volledig dossier en updates maken of krijgen in samenwerking met politie of anderen. ■ Vanuit het perspectief van de overheid zou een app als deze gefaciliteerd kunnen worden opdat deze altijd aan de juiste procedures en Nederlandse wetgeving voldoet. ■ Je bent als burger beheerder van je eigen data en burgeropsporingsdossier.
 3. 3. Voorpagina & Mijn Gegevens Gegevens beveiligd in de app zelf op de telefoon bewaren of online in een veilige ‘cloud’.
 4. 4. Kies uit een lijst met verschillende misdaadtypes en ga (samen) aan de slag
 5. 5. Preventie /Voorkomen ■ Preventie-informatie in tekst en beeld gebundeld uit diverse bronnen zoals politie.nl enVereniging Eigen Huis. Doel om mensen al voordat er iets gebeurt aan te zetten om (samen) preventieve stappen te nemen. ■ Via ‘gamificatie’ kunnen mensen gestimuleerd worden om bijv. serienummers van eigen goederen te registreren of foto’s te maken van waardevolle spullen.
 6. 6. Zelf Onderzoek doen ■ Alle informatie uit elke onderzoekstap wordt bewaard en gebundeld in je persoonlijke dossier. ■ Niet alle stappen zijn nodig in het onderzoek. ■ Onderzoeksmethoden zijn gebaseerd op best practices van politie en bestaande toepassingen uit binnen- en buitenland.
 7. 7. Melden en locatie toevoegen Via het kaartje kun je verschillende relevante punten markeren van de gebeurtenis.
 8. 8. Compositietekening van dader ■ Met de Photofit Me plugin vanThe Open University (UK) kun je een gezicht construeren en opslaan. ■ Photofit Me is gemaakt door professor Graham Pike, expert op het gebied van ooggetuige- verklaringen en gezichtsherkenning.
 9. 9. Sporen vastleggen ■ Voeg foto’s en video's toe samen met een beschrijving. ■ Meerdere sporen kunnen toegevoegd worden en komen in het dossier samen met foto.
 10. 10. Mogelijk motief ■ Als je een idee hebt over het ‘waarom’ van het misdrijf dan kun je hier je theorie kwijt.
 11. 11. Buurtonderzoek en getuigen  Buurtonderzoek kost veel tijd en geld voor de politie en levert niet altijd wat op. De politie kan hierin op nieuwe manieren samenwerken met bewoners.  Bewoners kennen hun buurt vaak als beste en kunnen eenvoudiger met bewoners of passanten in contact te komen om bijvoorbeeld getuigen te vinden of mensen te vinden die willen bijdragen aan het onderzoek.
 12. 12. Getuigenverklaring ■ Voeg direct via de app een getuigenverklaring toe door gebruik te maken van hulpvragen bij diverse delictsoorten. ■ Een audio-opname kan op deze manier rechtsgeldig toegepast worden tot in de rechtzaal.
 13. 13. Gestolen goederen ■ Lijst van items aan de hand van informatie die politie bij de aangifte vraagt. ■ Als je bij de preventie stap al goederen hebt geregistreerd dan kun die hier aanvinken.
 14. 14. Opsporingsberichtgeving ■ Deel een opsporingsbericht via diverse sociale media platformen of via e-mail. ■ De inhoud van het opsporings- bericht kan worden opgesteld op basis van de Aanwijzing Opsporingsberichtgeving van het Openbaar Ministerie.
 15. 15. Dossier ■ Bundeling van alle informatie die nodig is bij een melding/aangifte. ■ Stuur het dossier vanuit de app direct naar de politie of anderen en maak of ontvang updates. ■ Download het beveiligde dossier op je eigen apparaat of sla het online op.
 16. 16. Voorbeeld dossier bij woninginbraak

×