Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De Koep (Jef Van Eyck)

Presentatie De Koep, Socius-Trefdag 'Burgers aan zet!' (19 november 2015)

De Koep is een verzameling van burgers die zelf initiatieven neemt om leven, wonen en werken in Turnhout en de brede regio zo aangenaam, goedkoop, eerlijk, rechtvaardig en duurzaam mogelijk te maken. De vereniging laat zich inspireren door de coöperatieve gedachte, voert een transparant beleid en streeft naar maximale betrokkenheid en zelfverantwoordelijkheid van de leden. Vanuit de Koep startte eind 2013 Campina Energie, een Kempense energiecoöperatie, en ism. Vormingplus Kempen, het stadsregionale participatieproject ‘Mijn2040’.

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

De Koep (Jef Van Eyck)

 1. 1. De Koep en co Een Turnhoutse burgerbeweging… in volle ontwikkeling
 2. 2. De Koep en co De Koep is een verzameling van burgers die zelf initiatieven nemen om leven, wonen en werken in Turnhout en de brede regio zo aangenaam, goedkoop, eerlijk, rechtvaardig en duurzaam mogelijk te maken.
 3. 3. De Koep en co Turnhout 2012 bracht heel wat nieuwe dynamiek in de stad, op die dynamiek wensten we verder te surfen
 4. 4. De Koep en co De Koep wil de krachten versterken die werkenaan een positieve en solidaire Turnhoutse samenleving.
 5. 5. De Koep en co De Koep wil de transitiebeweging regionaal ondersteunen en mee uitbouwen in de vorm van burgerinitiatieven, gemeengoed projecten en nieuwe coöperaties.
 6. 6. De Koep en co Koop samen met De Koep een stukje van de watertoren, red het symbool van Turnhout 2012 en investeer in een bruisende toekomst voor de stad. Een succesvolle oproep: -  25.000 € -  Breed draagvlak voor de Koep
 7. 7. De Koep en co
 8. 8. De Koep en co
 9. 9. De Koep en co
 10. 10. De Koep en co Op de Stadsboerderij wordt gewerkt rond lokale voeding, kan je aansluiten bij een voedselteam of zelf je groenten oogsten in de zelfpluktuin. De Koep wil graag samenwerken met de Stadsboerderij en wil burgers stimuleren om de gelijklopende doelstellingen waar te maken.
 11. 11. De Koep en co
 12. 12. De Koep en co Een ‘echte’ energiecoöperatie : ! Energie besparen ! Hernieuwbare energieproduceren ! Nieuwe energieprojecten ! Van en met coöperanten ! meer info : www.campinaenergie.be 2014-2015-2016
 13. 13. De Koep
 14. 14. Hoe moet onze stadsregio er uit zien binnen 25 jaar, in 2040? Een project van Vormingplus en burgerbeweging De Koep i.s.m.actieve burgers, o.a. ook betrokken bij Prisma, ‘t Antwoord, Het Gevolg, Fris Gemixt, Stadsregio, Broei-on, Wonder-construction, Jeugdhuis Wollewei, Antwerpen aan ‘t Woord, e.v.a.
 15. 15. De Koep
 16. 16. De Koep Op 22 oktober werd de AV van de Koep opnieuw samengesteld. Koepleden zijn individuele burgers , maar vanaf nu zijn er nog meer linken met PRISMA, ‘t Antwoord, Centrum Deeltijds Onderwijs en Fris Gemixt Plannen voor 2015 – 2016: - Interventies in de open ruimte + Keet shoppen - Opvolgen van de ontwikkelingen ivm het vluchtelingencentrum - Mijn 2040 deel 2 - Koep-feesten - een journalistiek project voor burgerjournalisten - Campina Energie mee uitbouwen Actie
 17. 17. De Koep en Fris Gemixt
 18. 18. Fris Gemixt Fris Gemixt is een vereniging, bestaande uit een groep enthousiaste jongeren en jongvolwassenen die aan de hand van doe-participatie wil werken rond het begrip diversiteit. Onze groep is ontstaan vanuit een ongerustheid voor de wijze waarop onze huidige samenleving redeneert. Nog al te vaak constateren we dat onverdraagzaamheid, discriminatie en racisme in grote mate aanwezig zijn anno 2015. Waarom zien we vooral het negatieve en zijn we blind voor het positieve?
 19. 19. Fris Gemixt Een ambitieuze start
 20. 20. Fris Gemixt
 21. 21. Fris Gemixt
 22. 22. Fris Gemixt
 23. 23. Fris Gemixt Frisgemixt@hotmail.com

×