Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Bloc 6. L'art de les Primeres Avantguardes. Unitat 48: La Casa Kauffman de Frank Lloyd Wright


    Unitat 48: La Casa ...
Bloc 6. L'art de les Primeres Avantguardes. Unitat 48: La Casa Kauffman de Frank Lloyd Wright

· El centre neuràlgic de la...
Bloc 6. L'art de les Primeres Avantguardes. Unitat 48: La Casa Kauffman de Frank Lloyd Wright             ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

of

Unitat 48. la casa kauffman de frank lloyd wright Slide 1 Unitat 48. la casa kauffman de frank lloyd wright Slide 2 Unitat 48. la casa kauffman de frank lloyd wright Slide 3
Upcoming SlideShare
Art grec i arquitectura
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0 Likes

Share

Download to read offline

Unitat 48. la casa kauffman de frank lloyd wright

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Unitat 48. la casa kauffman de frank lloyd wright

 1. 1. Bloc 6. L'art de les Primeres Avantguardes. Unitat 48: La Casa Kauffman de Frank Lloyd Wright Unitat 48: La Casa Kauffman de Frank Lloyd Wright Frank Lloyd Wright 1. Documentació general: Catalogació: · Autor: Frank Lloyd Wright. · Nom de l'edifici: Casa Kauffman, Falling Water House o Casa de la Cascada. · Cronologia: 1935-1937. · Localització: Bear Run, Pennsilvània, EUA. · Estil: Organicisme. Anàlisi material: · Materials: formigó armat, pedra natural, vidre i alumini. · Sistema constructiu: nous materials industrials. 2. Teories organicistes de F. L. Wright: · Integració de l'edifici a la natura. · L'edifici ha d'ésser producte de la Mare Natura. · Respectar els desnivells. · Materials en estat natural. · Cobertes en amplis voladissos (ús comú de voladissos japonesos). · Calefacció sortint de terra. 3. Anàlisi formal: Localització: · Emplaçada en un entorn natural al fons d'una vall i sobre un rierol i una cascada. Elements de suport i suportats: · Deixà les roques in situ i les usà com a fonament natural. · Ús de murs de pedra i columnes de formigó. · Elements suportats: Plans horitzontals situats esglaonadament (salvant el desnivell). · Plans verticals de pedra oposats als horitzontals de formigó. Equilibrats damunt la superfície rocosa (potenciant l'asimetria).
 2. 2. Bloc 6. L'art de les Primeres Avantguardes. Unitat 48: La Casa Kauffman de Frank Lloyd Wright · El centre neuràlgic de la casa és la xemeneia, tota la casa es distribueix al seu voltant (verticalitat). 6 · Voladissos que formen terrasses rectangulars esglaonades avançant-se sobre els buits (horitzontalitat). Espai exterior: · Tres plantes: 1ª: Sobre la roca directament. Base de la xemeneia. Davant forma una gran terrassa sobre la cascada. 2ª: Una segona terrassa, formant un angle de 90º amb la primera. Sostre i protecció de part de la terrassa de la 1ª planta. 3ª: Una tercera terrassa. Espai interior: · Espais oberts i amplis. · Espai centrífug (tota la casa s'articula al voltant de la xemeneia situada sobre la pedra natural). · Hi ha una sensació de connexió amb l'exterior (el vidre potencia la llibertat, es pot veure l'exterior i no s'està tancat). · 1ª planta: Assentada sobre la roca natural. Saló i cuina. · 2ª planta: Dos dormitoris grans i habitació de convidats. · 3ª planta: Habitacions dels fills de la família. · Tots els elements estan integrats en el disseny global. 4. Interpretació: · Inspiració en les cases de camp americanes. · Gran adaptació a l'espai exterior → Símbol de l'organicisme. · Edifici integrat a la perfecció a la natura. · Tingué en contra l'opinió racionalista. · Arquitectura individualista mal vista per la natura. 5. Funció: Residencial. 6. Models i influències: Models: Influències: · Funcionalisme. · Aalvar Aalto (organicista funcionalista). · “Ismes”. · Senzillesa japonessista.
 3. 3. Bloc 6. L'art de les Primeres Avantguardes. Unitat 48: La Casa Kauffman de Frank Lloyd Wright 7

Views

Total views

1,943

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

97

Actions

Downloads

49

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×