Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Arsimtar;Zeqirja Latifi
SH.F.K. “ANTON ZAKO ÇAJUPI”
Klasa e III-2
Njësia mësimore;Zbritja 38-12
Tipi i orës mësimore; Zhvillim
Data; 13.11.2013
PLANIFIKIM DITOR




Qëllimi funksional
Me ndihmën e shabllonave të zhvillon të menduarit matematik;
 Të japin sqarime për mendimet e tyre g...
ka numruar per nje orë 38 automjete,kurse
ka numruar 12 automjete
38
12___
SA automjete ka numruar Krenari ?
Anisa
Ardi
Dh Nj
3 8
- 1 2
2 6
Zbrit dhjetëshet ng dhjetshet,njëshet nga njëshet
Njehso
49-15=
75-24=
86-31=
49
-15
75
-24
86
-31
67...
74 - 23 82 + 16
65 -41 77 - 25
25 + 14 79 - 62
Mendova një numër.Shifra e dhjetëshëve është7 ,kurse
shifra e njëshëve është 8prej tij zbrita numrin 44.Cilin
numër e mend...
Aktiviteti i nxënësve
Pas spjegimeve dhe skjarimeve nga ana e arsimtarit dhe
skjarimeve të dhëna në vet librin ,nxënësit d...
Mendova një numër.Shifra e dhjetëshëve është7
,kurse shifra e njëshëve është 8prej tij zbrita
numrin 44.Cilin numër e mend...
Planifikim ditor matematikë
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Planifikim ditor matematikë

9,410 views

Published on

Prezentim-planifikim ditor

Published in: Education
 • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/2ZDZFYj ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating direct: ❤❤❤ http://bit.ly/2ZDZFYj ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Planifikim ditor matematikë

 1. 1. Arsimtar;Zeqirja Latifi SH.F.K. “ANTON ZAKO ÇAJUPI”
 2. 2. Klasa e III-2 Njësia mësimore;Zbritja 38-12 Tipi i orës mësimore; Zhvillim Data; 13.11.2013 PLANIFIKIM DITOR
 3. 3.    
 4. 4. Qëllimi funksional Me ndihmën e shabllonave të zhvillon të menduarit matematik;  Të japin sqarime për mendimet e tyre gjatë zgjidhjes të detyrave Zhvillimi i aftësive intelektuale të nxënësve, në zgjedhjen e detyrave të ndryshme praktike të jetës së përditshme.
 5. 5. ka numruar per nje orë 38 automjete,kurse ka numruar 12 automjete 38 12___ SA automjete ka numruar Krenari ? Anisa Ardi
 6. 6. Dh Nj 3 8 - 1 2 2 6 Zbrit dhjetëshet ng dhjetshet,njëshet nga njëshet Njehso 49-15= 75-24= 86-31= 49 -15 75 -24 86 -31 67 -52 Zbritja në kolonë
 7. 7. 74 - 23 82 + 16 65 -41 77 - 25 25 + 14 79 - 62
 8. 8. Mendova një numër.Shifra e dhjetëshëve është7 ,kurse shifra e njëshëve është 8prej tij zbrita numrin 44.Cilin numër e mendove e cilin e fitove? Zgjidhje: Zgjidhje:
 9. 9. Aktiviteti i nxënësve Pas spjegimeve dhe skjarimeve nga ana e arsimtarit dhe skjarimeve të dhëna në vet librin ,nxënësit duhet të zgjidhin detyrat me sa vijon: 49-15=34 75-24=51 86-31=55 49 -15 34 75 -24 51 86 -31 55
 10. 10. Mendova një numër.Shifra e dhjetëshëve është7 ,kurse shifra e njëshëve është 8prej tij zbrita numrin 44.Cilin numër e mendove e cilin e fitove? Zgjidhje: 78-44=34 Përgjigje: Fitova numrin 34 Detyrë shtëpie Zgjidh detyrat në vijim ,në rresht dhe kolonë. a) 56-14= b) 34-14= c) 75-25= d)85+15= e) 14+70=

×